Două tinere au făcut cale întoarsă de la Aeroport! Vameșii le-au DECONSPIRAT

aeroport

poză simbol

Polițiștii de frontieră au reținut două tinere care au recurs la uz de fals în actele de călătorie, dar și se foloseau de identitate străină în afara țării. Persoanele au fost identificate la ieșirea din țară, în timpul verificării actelor la pasagerii rutei aeriene Chișinău – Istanbul.

Polițiștii de frontieră au stabilit că femeile călătoreau peste hotare în baza pașaportului moldovenesc, în care au fost depistate ștampile false, pentru Turcia. Totodată, inspectorii au constatat că, în străinătate acestea se aflau sub altă identitate, legitimându-se în baza unor pașapoarte ale Tadjikistanului, care au fost descoperite în bagajul de mână al uneia dintre ele.

Pașapoartele moldovenești și cele străine au fost supuse expertizei, care a confirmat circumspecția polițiștilor de frontieră, atât ștampilele din pașapoarte, cât și pașapoartele s-au dovedit a fi falsificate.

În baza celor depistate, ofițerii de urmărire penală ai Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău au luat decizia de a extinde cercetările, documentele de călătorie au fost ridicate.

De asemenea, în punctul de trecere Chișinău-Aeroport, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră şi vameși, a reținut 10000 de țigarete de contrabandă. Produsele de tutungerie au fost descoperite în bagajul de cală al unui tânăr cu dublă cetățenie (Republica Moldova și România), care urma să iasă din țară cu ruta Chișinău-Roma.

Bagajul acestuia le-a părut suspect polițiștilor de frontieră și colaboratorilor vamali, fapt pentru care a fost supus unor verificări suplimentare, în urma controlului s-au depistat 10000 de țigarete, marca comercială ” Winston ”. Persoanei i-a fost întocmit proces verbal cu privire la contravenție, art. 287 alin.10, Cod Contravențional al RM, marfa a fost reținută în vederea confiscării, iar contravenientul a fost sancționat cu amendă în valoare de 3.000 lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By