Diferențele dintre Iohannis și Filat: primul a fost ales să lupte împotriva corupției, al doilea a fost demis pentru corupție

chirtoaca iohannisAți văzut sau citit cumva vreo publicație, plătită pe bani mărunți de către Filat și Plahotniuc, să includă in fluxuri vizita lui Dorin Chirtoaca la București și întrevederea lui cu Iohannis, președintele ales al României? Nu, desigur. Aceasta este libertatea de exprimare a la Moldavie, în viziune celor doi oligarhi care au cancerenigizat gândirea publică de la noi.

Intuind că Filat o să monopolizeze totul, dar absolut totul ca și în cadrul vizitelor vicepreședintelui SUA, Biden, al președintelui Barrosso, la sugestia unui mare prieten al românilor din Basarabia, Iohannis a anticipat vizita sa în R.M. cu o întrevedere neașteptată. S-a întâlnit cu primarul de Chișinău, subliniind prin aceasta că în UE trebuie să intrăm cu temele făcute la obiectul ”adevăr”. Iar purtătorii acestui adevăr sunt liberalii.

Mie în general nu-mi place că Dorin Chirtoacă, primarul de Chișinău, e mult mai mediatizat în România decât in R.M. unde, practic este un anonim. Las această nedumerire pe faptul că nu și-a tras televiziuni, posturi de radio, deși măcar televiziune municipală și radio s-ar fi cuvenit să aibă la TVM, plătită consistent din banii chișinăuenilor care trebuie să știe, din prima sursă, zilnic, când se însoară cel ales de ei.

Lăsând glumele la o parte, apreciez inteligența electoratului care a pus pe prim plan în preferințele sale PL. Filat a vrut să rupă acest partid, dar nu a reușit și va veni, cu coada între picioare, la întrevederea cu Iohannis împreună cu Leancă, trădătorul Europei.

Îi vom privi pe cei doi – Filat și Iohannis – strângându-și mâinile. Un prim ministru, demis pentru suspiciuni de corupție și un președinte ales care a afirmat că : ”De foarte multă vreme se discută despre marile scandaluri de corupție, anchetele care se desfășoară cu repeziciune înfățișează un peisaj sumbru. O țară paralizată de corupție. Trebuie să înțelegem că o Românie în care politicieni și oameni de afaceri se unesc pentru a devaliza bugetul public este o Românie asasinată. Ele arată cum am ajuns ca societate și cât de urgentă trebuie să fie schimbarea. Aceasta este România anormală de care trebuie să ne despărțim cât de curând, pentru a construi România oamenilor normali”, a declarat Iohannis.

”E necesar un amplu proces de asanare morală a clasei politice, și de mult curaj și intransigență a instituțiilor implicate”, a precizat el.

”Cer cetățenilor României, societății civile, să se mobilizeze exemplar într-un efort de redefinire a valorilor și respectului. Corupția este acum principalul dușman al promovării care are la bază meritocrația, al concurenței libere. Corupția ne afectează traiul de zi cu zi, afectează investițiile. Pe termen lung, corupția duce la regres, segregare și la o răsturnare endemica a valorilor. Corupția e de departe cea mai mare problemă de siguranță națională. Fără o Justiție independentă și funcțională, o națiune poate trăi de 10 ori un secol fără să aibă un stat. Cu o justiție eficientă, o națiune poate face pași uimitori, ca și cum ar trăi un secol în 10 ani. Efortul este meritul a numeroși factori, dar mai ales al acelor oameni onești și curajoși din justiție, care au arătat că vocația se suprapune cu formația”, a transmis președintele ales.

”Misiunea mea principală este de a sprijini acest demers, dar și de a sprijini celelalte instituții ale statului. Președintele trebuie să nu fie doar garantul, ci și cel dintâi promotor al statului de drept. Concret, îmi doresc sporirea performanței DNA la nivel local. DNA a fost foarte performant, începând cu mandatul lui Daniel Morar și continuând cu mandatul Codruței Kovesi. Voi lupta pentru a recupera prejudiciile. Reiterez poziția mea de neobstrucționare de către clasa politică a anchetelor. Dacă vă întrebați dacă președintele va fi un aliat în lupta pentru statul de drept, vă asigur că răspunsul nu poate fi decât afirmativ”, a subliniat Klaus Iohannis.

Persoanele numărul unu din R.M. care răsar vertiginos din acest lung, dar consistent citat sunt: Fiat, Plahotniuc, Voronin. Acesta e motivul pentru care Iohannis a prefațat vizita sa în Basarabia cu o discuție, mai degrabă, cu Chirtoacă. Deseară, la 21, pe TVRI internațional vom afla despre ce au discutat. Vreau să cred că mass media Contrabandistului și a Păpușarului vor avea grijă să nu spună un cuvânt despre subiectele în cauză.

Cât privește conferința de presă a lui Iohannis în R.M. nu vă faceți griji. Filat a avut deja grijă de acreditări. La ea va fi doar presa oligarhilor. Noi vom comenta. Și vom fi cei mai citiți. Te asigur, Contrabandidos!

sursa: stirimd.net / Autor: Vasile GROZAVU

You may also like

Comments are closed.

By