DECLARAȚIE: Moldova trebuie să spună DA pentru Europa

lupu

”Alegerile din 30 noiembrie trebuie să asigure cursul european al Moldovei, pentru a fi menținute pacea, stabilitatea și starea de armonie în societate”. Astfel a răspuns președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, reprezentanților mediului academic care s-au interesat de posibile scenarii postelectorale.

În cadrul unei întâlniri la Academia de Științe din Moldova, Marian Lupu a subliniat că, în societatea moldovenească, unele forțe extremiste promovează mesaje eronate despre Uniunea Europeană, pentru a deturna cursul de dezvoltare și modernizare a Republicii Moldova. ”Anularea Acordului de Asociere cu UE este o propunere extremistă, iar o asemenea decizie ar însemna pierderi de sute de milioane de euro pentru Moldova, dar și un regres pentru țară”, a explicat liderul democrat.

Marian Lupu a subliniat că Partidul Democrat niciodată nu a promovat mesaje violente, a fost și va rămâne în continuare o formațiune politică care pledează pentru continuarea politicilor de dezvoltare și modernizare europeană a țării. ”Astăzi, când există riscul venirii la putere a extremiștilor, care promovează scenarii radicaliste și care pot genera fenomene negative în Moldova, Partidul Democrat din Moldova este determinat să promoveze stabilitatea. Ne vom opune tuturor extremiștilor, fie ei de dreapta sau de stânga. Pledăm pentru o politică internă care să unească societatea, iar modelul european, bazat pe politici chibzuite, este unicul aplicabil pentru Moldova”, a declarat Marian Lupu.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții mediului academic, Marian Lupu a prezentat măsurile propuse de Partidul Democrat pentru creșterea Moldovei, reflectate în Platforma electorală care a fost elaborată după o serie de consultări cu cetățenii din toate raioanele țării. ”Doar în condiții de pace, stabilitate, ordine, doar dacă țara va continua să aibă o conducere democratică și un guvern pro-european vom avea posibilitatea să ne ocupăm de problema nr. 1 din Moldova – dezvoltarea economiei, susținerea agriculturii, asigurarea educației și asistenței medicale de calitate, crearea locurilor de muncă bine plătite”, a conchis Marian Lupu.

Sursa: www.PDM.md

You may also like

Comments are closed.

By