De ce guvernarea actuală nu are voturi suficiente să ramână la putere?

gandrabur

[dropcap1][/dropcap1] Au ramas cateva zile pana la ziua cand puterea de la Chisinau va fi schimbata. Nu scriu despre aceasta de bucurie, o scriu dupa ce am vazut ca partidelor aflate la guvernare nu ajung voturi sa ramana la putere.

De ce?

[dropcap2]1.[/dropcap2] Electoratul din 2009-2010 a votat partide europene pentru a avea un trai mai bun, un stat de drept, libertate. Nu au obtinut nimic in acesti ani. Reforma justitiei s-a rezumat la reparatia judecatoriilor, salariile si pensiile nu ramas la fel de mici, presa este sub papucul politicienilor, iar oligarhii au pus mana pe Moldova.

[dropcap2]2.[/dropcap2] Partidele aflate la guvernare vin peste cinci ani si ne ameninta ca Rusia va da peste noi daca nu-i votam. Au gasit cu ce sa ne santajeze. De ce liderii politici nu se gandesc ca au avut sansa sa indrepte populatia spre UE in acesti cinci ani cat au fost la putere? De ce nu au avut alta ocupatie decat sa fure tara, sa vanda Banca de Economii, Aeroportul, altele? Ei pentru aceasta vor la putere din nou, pentru a umple buzunarele si mai mult?

[dropcap2]3.[/dropcap2] Hirjoneala intre partide la fel a jucat un rol negativ. Oamenii s-au saturat sa vada o guvernare de coalitie galagioasa. Toti vor liniste si sa beneficieze in urma acesteia. Nu incalzeste acum pe nimeni integrarea UE, pentru ca in 2010 tot pentru UE au votat, dar s-au ales cu oligarhi la putere.

Sunt ai alte motive, dar nu mai are rost sa fie enumerate. Fiecare stie de ce este dezamagit de PD, PLDM, PL si tot asa mai departe.

Duminica iesiti la vot si votati ce dicteaza minte. Nu votati din nou promisiuni, pentru ca ne-au mintit suficient pana acum.

Corneliu Gandrabur

You may also like

Comments are closed.

By