CUM COMENTEAZĂ DEMOCRAȚII aderarea lui MARINUȚĂ

vitalie-marinuta

Partidul Democrat din Moldova salută venirea în echipă a ex-ministrului Apărării Vitalie Marinuța. Decizia de aderare la PDM a fost anunțată astăzi de către generalul de brigadă în rezervă Vitalie Marinuța. Înainte de aceasta, el a avut o întrevedere cu liderul democrat, Marian Lupu, în cadrul căreia a prezentat propunerile sale ce țin de politicile în domeniul de apărare în Republica Moldova.

PDM a susținut întotdeauna dezvoltarea și modernizarea Armatei Naționale, îmbunătățirea condițiilor în care se exercită serviciul militar. Președintele partidului, Marian Lupu, în perioada în care a exercitat interimatul în funcția de șef al statului și comandant suprem al Forțelor Armate, a luat decizii importante pentru modernizarea domeniului militar.

”Am avut o discuție cu președintele Partidului Democrat despre necesitatea abordării mai complexe a problemelor Armatei Naționale, despre condițiile de trai a militarilor și veteranilor. Am fost impresionat de interesul manifestat, dar nu și surprins, deoarece am avut posibilitatea să colaborez cu Marian Lupu în perioada când a fost comandant suprem al Forțelor Armate”, a declarat după întrevedere generalul Marinuța.

Vitalie Marinuța a mai spus că a decis să se alăture Partidului Democrat pentru că este un partid pro-european, o forță ce asigură stabilitatea și securitatea internă în țară, cu potențial de creștere și cu o echipă de profesioniști care are scopul de a dezvolta Moldova. ”Situația din regiune este neliniștită din punct de vedere militar, iar mie, militar de profesie, îmi este greu să rămân simplu observator. Consider că a venit timpul să fie abordate mult mai serios problemele apărării, iar în PDM am găsit o echipă capabilă să promoveze reforma și dezvoltarea continuă a potențialului de apărare a țării”, a explicat ex-ministrul Apărării.

Serviciul de Presă al PDM

You may also like

Comments are closed.

By