CONTRA CORUPȚIEI // Cu dosare penale la conducerea unei întreprinderi de stat

Vasile-Puiu-660x330

Vasile Puiu, a fost recent numit în funcția de director general al Întreprinderii de Stat Servicii Pază. Sursele Asociației Obștești „Contra Corupției”, afirmă că proaspătul director de la întreprinderea MAI figurează ca inculpat în câteva dosare penale. Aceleași surse afirmă că Puiu, a figurat și anterior în dosare penale.

Astfel la data de 10 decembrie 1993, în jurul orelor 02:00, Vasile Puiu, folosindu-se de situația de serviciu, l-a maltratat pe Tîrzu Igor, cauzându-i leziuni corporale grave. În baza plângerii lui Tîrzu, procuratura Buiucani pornește o cauză penală în baza art. 185 al. 2, redacția veche a Codului Penal, iar dosarul trimis în judecată.

Un alt dosar, pornit în baza aceluiași articol din Codul Penal, în care figurează numele lui Vasile Puiu, a fost întocmit în baza plângerii depuse de trei persoane, care au fost maltratate în regiunea restaurantului Plovdiv din capitală. Cauza a fost intentată de procuratura Rîșcani.

Vasile Puiu, a fost coleg de facultate cu Radion Bordian, care este procuror la procuratura Buiucani. Sursele presupun că anume Bordian îl protejează pe Puiu. Pe masa procurorului de la Buiucani stă dosarul penal, care a fost pornit la cererea lui Eduard Maican, președintele Uniunii Veteranilor Războiului de pe Nistru.

Filat_Puiu2

În stânga lui Filat Vasile Puiu, Victor Alerguș

Potrivit unor surse ale AOCC, Procurorul în Procuratura Buiucani Radion Bordian, în toamna anului 2004 a fost prins în flagrant de CCCEC luând mită, Radion Bordian lucra atunci în Procuratura sect. Râșcani mun. Chişinău. În prezent Bordian este persoana care recepționează apelurile pe fapte de corupție la telefonul de încredere. Actualii șefi al lui Bordian sunt la curent cu antecedentele subalternului său.

Vasile Puiu are mai multe distincții, pe care le-a primit de-a lungul anilor. Astfel în 1992, Puiu este decorat cu „Medalia pentru Vitejie”, pe care o primește de la Vladimir Voronin. La cea de-a 10-a aniversare de la formarea Consiliului Raional Dubăsari, Puiu participă alături de Voronin. La banchet într-un cerc restrâns, se Vasile Puiu se lăuda lui Voronin, că datorită lui nu a fost devastată clădirea Guvernului.

În același timp foștii colegi ai lui Puiu, din batalionul cu destinație specială „Fulger”, afirmă că Puiu refuza categoric să intre în Tighina, în timpul luptelor din 1992. Acesta împreună cu alți prieteni au instalat un post vamal, reținând obiectele furate din oraș.

Puiu mai este decorat și cu ordinul „Credință patriei”, pe care l-a primit alături de Victor Alerguș și Vadim Cojușneanu, membri activi ai PCRM din acea perioadă. Ordinul „Ștefan cel Mare”, Puiu îl primește de la Marian Lupu.

Din coincidență sau nu, dar Vasile Puiu a fost coleg și cu Ion Rusu, care este cumnatul lui Vlad Filat. Astfel Puiu este și sub protecția liderului PLDM, care îl ajută să ocupe postul de director general la Întreprinderea de Stat Servicii Pază.

 

sursa: contracoruptiei.md

You may also like

Comments are closed.

By