Chirtoacă s-a văzut cu Iohannis: Vă doresc să meargă lucrurile CEAS

chirtoaca iohannis

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, s-a întâlnit, astăzi, cu Președintele ales al României, Klaus Iohannis.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce țin de situația din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare proeuropeană, relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și România și perspectivele acestora în anii următori, alegerile parlamentare din 30 noiembrie, vizita pe care urmează s-o întreprindă la Chișinău de Președintele ales al României, Klaus Iohannis, etc.

Dorin Chirtoacă l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegeri: „Domnule Președinte ales, vă felicit pentru victoria obținută în cadrul alegerilor prezidențiale, vă doresc să reușiți să construiți România lucrului bine făcut, vă doresc să meargă lucrurile ceas și la Cotroceni, așa cum au mers și merg la Sibiu. De asemenea, îmi doresc sincer ca lucrul bine făcut să treacă Prutul, să ajungă și în Republica Moldova, să meargă lucrurile ceas și la Chișinău!”

„Consider că odată cu aceste alegeri, România a arătat că poate fi mai rațională, că poate alege cu mintea și cu sufletul împreună, respectiv, că mai puțin poate fi indusă în eroare. Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest împotriva clasei politice corupte, dar și o răspundere majoră în ceea ce privește consolidarea statului de drept, asigurarea independenței justiției, a unei economii libere, reașezarea și modernizarea României în devenirea sa europeană. Vă urez succes în toate acestea! Putem spune că în Republica Moldova avem aceeași situație și aceleași așteptări, evident, cu întârzierile de rigoare”, a mai menționat Dorin Chirtoacă.

Klaus Iohannis a mulțumit Prim-vicepreședintelui PL, Dorin Chirtoacă, pentru felicitare menționând că ”relația dintre România și Republica Moldova este o relație specială, unică în Europa, care, cu siguranță, este și va fi prioritară pentru România. Avem de construit această relație bine, în mod temeinic, pe termen lung și, cu siguranță, vom reuși. România este și va fi alături de Republica Moldova în parcursul său european! România își dorește ca cetățenii Republicii Moldova să poată deosebi mai bine diferențele dintre Uniunea Europeană și cea Vamală și să se poată bucura cât mai curând de beneficiile pe care le aduce Europa pentru omul de rând, pentru omul simplu.”

Amintim că vineri, 28 noiembrie, Iohannis va veni la Chișinău la invitația președintelui Nicolae Timofti.

You may also like

Comments are closed.

By