Chirtoacă aduce DOVEZI: Protestatarii sunt niște ESCROCI. Pot să se arunce de la balcon, nu avem ce negocia (VIDEO)

chirtoaca

Potrivit primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, protestatarii care de două zile nu părăsesc sala de ședințe a Primăriei urmează să fie evacuați din clădire, iar în cazul în care nu se vor supune, aceștia ar putea fi reținuți.

”Faptul că se află în clădirea Primăriei este o ilegalitate. Aceste persoane trebuie să fie evacuate cît mai curând, în cazul în care nu se supun, să fie reținute conform legii. Dacă vor continua rezultă faptul că avem complicitate din partea autorităților publice locale. Cineva primește mașini, iar cineva stă cu oameni în Primărie, ca mai apoi să spună că ”Chirtoacă nu are inimă””, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unei conferințe de presă.

În plus, edilul susține că Primăria nu mai are ce discuta și nici negocia cu refugiații care, potrivit unor documente oficiale, sunt niște escroci.

”Pot să facă orice, să declare greva foamei, să se arunce de la balcon, orice, dar din partea Primăriei nu vor primi nimic. Nu acceptăm acest șantaj. Nu avem ce negocia cu escrocii. Acești oameni trebuie deferiți justiției și pedepsiți pentru ceea ce fac de 20 de ani”.

Primarul susține că protestatarii nu mai sunt atât de săraci după cum spun și că vor să se îmbogățească pe seama autorităților locale, aceștia având în proprietate apartamente, bunuri și loturi de pământ. Potrivit lui, Valeriu Ciobanu, cel care a întrerupt ședința Primăriei și care l-a stropit cu apă, nici măcar nu este veteran al războiului de pe Nistru și că deține un apartament cu patru camere în Chișinău.

”În 92,93,94 cere insistent să primească un lot de pământ. Asemenea lot de pământ între 2 și 3 ha a fost atribuit la Stăunceni pentru a construi 22 de case. Bîzgu Anatol – această persoana a primit spațiu locativ pe Mircea cel Bătrân pe care l-a privatizat, apoi l-a vândut. În 2001 a primit un lot de pământ pe strada Moara Roșie pe care l-a vândut. În 2008 primește apartament cu 3 camere, păstrează cel cu o cameră, în cale locuiește fiica cu soțul”, a dezvăluit Chirtoacă menționând că și ceilalți protestatari dețin apartamente.

”Un alt protestatar, Fedco Valeriu, locuieşte în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5, într-un apartament cu 3 camere, dar mai deţine şi un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 42/1.

La fel, Ion Coropat a obţinut un lot de teren în comuna Stăuceni. Locuieşte în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5, într-un apartament cu 3 camere. Mai deţine un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 5/3, iar fosta sa soţie, Coropat Liliana, a primit un apartament în blocul locativ din str. Nicolae Milescu-Spătarul, 21/5.

Protestatarul Chetruş Vasile, a primit apartament cu 3 camere în blocul de locuinţe din str. Ginta Latină, 11/3, dar mai deţine şi un apartament pe bd. Mircea cel Bătrân, 5/3, transmis în proprietate soacrei sale”, a adăugat edilul.

DOC apartamente refugiati transnistreni

Amintim că acum două zile, un grup de persoane au intrat abuziv în clădirea Primăriei Chișinău cerând de la primarul general să li se permită privatizarea apartamentelor. Dorin Chirtoacă a reiterat faptul că locuințele, construite din banii oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pot fi privatizate doar după achitarea creditului. În caz contrar, Primăria va trebui să achite din buget 60 de mln de lei pentru că încalcă prevederile acordului internațional.

Totodată menționăm că Procuratura sect.Centru a deschis dosar penal pentru huliganism pe numele persoanelor, care au pătruns cu forţa în sala de şedinţe a Primăriei capitalei.

Urmăriți mai jos declarațiile primarului Dorin Chirtoacă:moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By