CAZ ȘOCANT // MĂRTURIILE unei femei din Moldova, vândută unei familii de romi și impusă SĂ CERȘEASCĂ timp de 9 ani în Rusia (VIDEO)

cersetoare

Potrivit poliției, în vara anului 2004, victima, avînd împlinit majoratul, a fost vîndută de concubinul ei cu care împreună aveau un copil nou-născut, unei familii de romi, originari din Republica Moldova.

Aceștia, sub pretextul angajării la muncă în municipiul Chişinău, au transportat-o împreună cu copilul în Federaţia Rusă, unde au adăpostit-o într-un apartament şi au impus-o să cerşească pe străzile orașului Moscova, apoi în Voronej, Ulianovsk și Nijnii Novgorod.

Fiind într-o situaţie vulnerabilă, aflîndu-se într-o ţară străină și mereu supravegheată, a fost exploată împreună cu copilul prin practicarea cerşitului. În toată această perioadă, femeia „a lucrat” pentru mai multe familii de romi, fiind preluată de la o familie la altă şi transportată în diferite oraşe din Federația Rusă.

La sfârşitul anului 2013, victima a fost preluată de către o altă familie de romi și impusă să înregistreze o căsătorie fictivă cu unul dintre ei. În rezultatul căsătoriei, copilul victimei a fost preluat de către membrii familiei acestuia, servind drept garant pentru romi că femeia va continua să cerşească în favoarea acestora şi se va conforma cerinţelor înaintate.

Recent, în rezultatul măsurilor întreprinse de către ofețerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Secţia specializată a Procuraturii Generale și Centru Internaţional „La Strada” s-a reuşit salvarea victimei şi a copilului său minor, în prezent ambii fiind în siguranţă.

La moment, cauza penală înițiată în baza art. 165 al.2 a fost expediată în instanţa de judecată. Conform legislației, persoanele culpabile de „Traficul de fiinţe umane”, riscăînchisoare de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By