CANDIDATUL POPORULUI // Vezi ce politician a ridicat sala în picioare la Glodeni

renato glodeni

Renato Usatîi a adunat săli arhipline la Glodeni şi la Sturzovca. Aproape o mie de oameni au venit la întâlnirea cu liderul partidului politic “Patria”.

10744809_810024092373512_1511795700_n

Locuitorii oraşului Glodeni şi satului Sturzovca au manifestat un interes deosebit faţă de Renato Usatîi, care a le-a făcut o vizită la sfârşitul săptămânii trecute. Peste 500 de locuitori ai oraşului Glodeni au participat la întâlnirea cu Renato Usatîi, adresându-i întrebările care îi frământă. Aproape acelaşi număr de oameni au fost prezenţi şi în satul Sturzovca, unde politicianul a avut parte de o primire caldă.

Discuțiile au durat câteva ore, timp în care oamenii i-au pus întrebări lui Renato Usatîi şi şi-au exprimat părerea despre activitatea acestuia în ultimii doi ani. Ce măsuri vor fi luate pentru dezvoltarea satelor? Când oamenii vor avea pensii şi salarii decente? Acestea sunt întrebările care îi frământă pe localnici?

10698458_751798581536608_2864775308313850597_n

În opinia lui Renato Usatîi, procesul de consolidare a terenurilor, care este necesar pentru asigurarea unei agriculturi performante, care deseori se transformă într-un proces de disociere a populației rurale de terenuri, iar astfel continuă degradarea satelor Moldovei.

”Avem nevoie de consolidarea terenurilor agricole. Astăzi toate pămanturile care au fost cumpărate de străini stau în pârloagă, ei așteaptă să coste 2000 euro hectarul ca apoi să le vândă. Vom face așa ca dacă trei ani nu ai lucrat pamântul îl restituim statului pentru ca până nu vom consolida terenuruile nu vom dezvolta sectorul agricol, nu putem să ne batem joc de pământurile noastre nu ne putem permite asta. Dezvoltarea mediului rural este prioritară pentru noi. Din cauza autoritățile oamenii la sat degradează, avem foarte multi oameni lipsiți de îngrijire, dar acești oameni sunt cetățenii noștri și niciodată nu îi vom delimita de orașeni” – a declarat Usatîi.

1796520_810302705678984_3546917906103181353_n

Usatîi le-a explicat celor prezenţi că oamenii vor duce un trai decent doar după va fi știrbită radical corupția, acesta fiind un obiectiv strategic, alături de instaurarea dictaturii legii.

”Vom începe lupta împotriva corupției din birourile funcționarilor înalți de stat, pentru că țara este înglodată în corupție, începând cu gradinițe, școli, spitale și terminând cu Parlamentul, Guvernul și Președinția. Autoritățile de astăzi sancționează pentru mită medicii, învățători , dar de fapt lupta cu corupția trebuie începută din birourile lor luxoase. Miniștrii primesc salarii de 10 mii de lei, dar fură un milion de euro sau îi câștigă prin faptul că ia mită pentru anumite servicii. Există speculații ca Renato Usatîi este oligrah ca și ei, eu nu am putut să mă întorc acasă până când nu am reușit să câștig banii care îmidau independență financiară, pentru ca azi pentru a fi un funcționar adevărat și ambițios trebuie să fii independent financiar. Cei care vor încerca să îmi propună bani pentru o funcție sau alta va ieși în catușe pentru ca vom instaura dictatura legii. De asemenea voi demonstra că este posibilă o reformă corectă la MAI, SIS și Procuratură și nimeni nu va fi numit în funcție sau restabilit în schimbul unei sume de bani” – a spus Renato Usatîi.

10469157_1505432406410364_8775023663987724885_o

În opinia liderului partidului ”Patria” pensia minimă în Republica Moldova trebuie să fie de 1500 de lei, iar salariul minim al profesorilor și medicilor nu mai puțin de 5 000 de lei. Acești bani vor fi oferiți din bugetul statului, care se va majora după ce funcționarii vor întoarce statului tot ce au furat.

”Pledăm pentru adoptarea Legii prezumției vinovăției funcționarilor. Oficialii vor trebui să dovedească provenienţa averii agonisite, în caz contrar, vor fi confiscate . Ei își scriu casele și mașinile pe rude, cumnați, deja și pe secretare, dacă potrivit legii nu vor demonstra de unde au case și automobile luxoase , loturi de pamânt, sume enorme pentru studiile copiilor în Anglia sau Franța, statul va avea dreptul să le ia aceste averi. Ei intenționat au lansat speculații că Renato Usatîi este bandit pentru că au frică de consecințele venirii la putere a partidului nostru. Liderii partidelor de la guvernare nu au dubii că îi vom baga la inchisoare pe toți care au furat țara. Mai mult, dacă nu ne vor ajunge locuri în pușcăriile din țară le vom închiria în România şi Ucraina, dar vor sta toți ca unu la dubă. ”

După câteva oare de întrebări şi răspunsuri oamenii s-au arătat mulţumiţi de discuţia avută cu Renato Usatîi, căruia i-au scandat numele câteva minute în şir. “Renato Usatîi este candidatul nostru, al poporului” au declarat oamenii la finalul întâlnirii.

”Vă mulțumesc foarte mult pentru susținere, cel mai important nu va fie frică de nimeni, doar de Dumnezeu trebuie să ne fie frică, nu ne temem de nimeni și pe 1 decembrie vom sărbători victoria, iar cei de la putere vor cumpara medicamente de la farmacie” – a spus Renato Usatîi la finalul întîlnirii.

You may also like

Comments are closed.

By