6 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Bomboane cu VIERMI într-un magazin din Chișinău (FOTO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Recent, Agenția pentru Protecția Consumatorilor a descoperit trei loturi de bomboane în valoare de 120 lei, cu termenul de valabilitate expirat într-un magazin din Chișinău.

Inspectorii APC au inițiat controlul de stat în baza unei reclamații prin care consumatorul afirmă că într-un magazin sunt comercializate bomboane cu viermi. Au fost prelevate probe de produsele reclamate și s-a constatat că produsele erau expirate și că erau infectate cu viermi.

De asemenea, urmare controlului s-au mai descoperit și alte 2 loturi de bomboane, care, la fel, aveau termenul de valabilitate expirat, fapt ce contravine articolului 7 alin. (7) al Legii Nr. 105 din 13.03.2003 privind protecţia consumatorilor, în care este stipulat că: ,,este interzis importarea, plasarea pe piață și comercializarea produselor expirate”.

bomboane3

bomboane4

bomboane7

bomboane8

bomboane77

img.php

Pentru neconformitățile depistate, inspectorii au încheiate procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, au eliberat prescripții de interzicere a loturilor și înlăturare a neconformităților. Agentul economic riscă o amendă cu valoare cuprinsă între 100-200 unități convenționale pentru persoană juridică și 100- 150 unități convenționale pentru persoană fizică.

Produsele neconforme urmează să fie nimicite.

Agenția pentru Protecția Consumatorilor informează că infectarea bomboanelor poate apărea numai în urma nesupravegherii şi nerespectării condiţiilor şi normelor igienico-sanitare la comercializarea produselor de cofetărie şi păstrarea lor.

Dacă ați depistat produse cu termenul de valabilitate expirat pe rafturile magazinelor, insistați ca acest produs să fie retras din comercializare și în caz că sunteți refuzat, sesizați Agenția pentru Protecția Consumatorilor la numărul de telefon al liniei fierbinte 022 74-14-64 și 0 800 280 28 (apel gratuit din raionele țării).

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img