Automobile noi pentru sectoarele de poliţie şi serviciile de patrulare din ţară (FOTO)

IMG_1143

37 de Inspectorate de Poliţie teritoriale au fost dotate cu automobile noi. Cheile de la cele 164 de automobile au fost înmânate, astăzi, de către premierul Iurie Leancă în cadrul unei ceremonii festive.

IMG_5780

IMG_1266

Vehiculele de model „Dacia” sunt dotate cu rampe luminoase, scheme holografice, stingătoare de flăcări, trusemedicale, conuri pentru delimitarea porţiunii de drum, bandă reflectorizantă, GPS şi seturi de cauciucuri de iarnă.

„Prin dotarea cu autoturisme va crește capacitatea de reacție, calitatea serviciilor prestate și încrederea în poliție din partea cetățenilor, fiindcă am spus mereu că rolul sectoristului trebuie să fie decesiv în combaterea diverselor flagele din comunitate. Vreau să sper că aceste investiții în condițiile de muncă vor genera rezultate pozitive”, a menționat Prim-ministrul.

Șeful Executivului s-a referit și la reformele desfășurate la Ministerul Afacerilor de Interne. „Operaţiunile derulate, în anul 2013, de Inspectoratul Naţional de Patrulare au condus la diminuarea în premieră, în ultimii zece ani, a numărului de accidente rutiere, respectiv a persoanelor decedate în acestea. Avem cu peste 20% mai puţine cazuri de corupție pasivă printre poliţişti, timpul de reacţie la apelurile cetăţenilor s-a redus, iar încrederea în poliţie a crescut. Acest fapt a determinat Guvernul să majoreze cu 20% salariul de bază al poliţiştilor şi să poarte tratative cu UE pentru sporirea suportului bugetar”, a precizat Iurie Leancă.

Prezent la eveniment, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a vorbit despre relațiile de cooperare între țara noastră și UE. „Uniunea Europeană a colaborat foarte bine cu Republica Moldova la procesul de modernizare, transformare a Ministerului Afacerilor de Interne. Ceea ce vedeți astăzi aici este un pas concret, o măsură concretă în această direcție. Poliția are nevoie de echipamentul necesar penteru a deservi rapid și calitativ populația”, a subliniat Ambasadorul Pirkka Tapiola.

Uniunea Europeană a oferit circa 23 de milioane de lei pentru procurarea celor 164 de automobile și pentru dotarea lor. De asemenea, toate sectoarele de poliție vor primi astăzi calculatoare și imprimante în valoare de aproape două milioane de lei.

În plus, la sfârșitul acestei săptămâni, 36 de mașini de teren vor fi repartizate inspectoratelor locale pentru dispecerate şi grupele de intervenţii.

automobil999

automobile

automobile2

automobile3

automobile5

automobile6

automobile7

automobile8

automobile77

automobil99

automobil888

foto: gov.md / facebook (Eugen Sturza)

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By