6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

ARME, GRENADE ȘI SUTE DE MII DE DOLARI FALȘI ÎN OFICIILE LUI RENATO USATÎI (VIDEO)

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul partidului ”PATRIA”, Renato Usatîi, susține că angajații Direcției Operațiuni Speciale a MAI pregătesc o nouă provocare împotriva echipei lui pentru ca partidul să fie exclus din cursa electorală.

În cadrul înscenării desfășurate în sudul țării, angajații poliției pregătesc punerea, prin pătrundere ilegală, a armamentului, grenadelor, cartuşelor şi altor obiecte interzise de lege în oficile partidului lui Usatîi.

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean și șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheroghe Cavcaliuc au pus această sarcină unui polițist care, în urmă cu trei luni, a lovit mortal un pieton într-un accident rutier.
Potrivit lui Usatîi, în ultimele 48 trei oficii ale partidului din sudul țării au fost sparte.

”Subalternul lui Cavcaliuc, Sergiu Gheciu, care acum este șeful secției de sud a Direcției Operațiuni Speciale, fostul DMS, condus de Cavcaliuc, a intrat în mai multe oficii în ultimele 48 de ore. Mă refer la faptul că au venit cu specialiști, au deschis oficiile, au intrat s-au uitat cam unde ar putea să pună câte ceva. S-a luat o decizie ca în următoarele 24 de ore, așa este indicația, să fie puse până duminică arme, grenade, cartușe. Am înțeles că sunt pregătite câteva sute de mii de dolari și lei – bani falși. Acest Gheciu stă acum la Comrat cu alți colaboratori ai Direcției Operațiuni Speciale într-un apartament luxos închiriat cu trei odăi, unde se gândesc la toate aceste provocări și inclusiv la procurarea armelor care trebuie să le găsească la activiștii lui Usatîi.” – a declarat Renato Usatîi.

Usatîii susține că nu este deloc mirat că această sarcină i-a fost pusă anume lui Gheciu, polițistul aflându-se la cheremul lui Recean.

”De ce anume acest Gheciu, care stă acum la Comrat, și nu altcineva?! Acest Gheciu a lovit mortal un pieton acum trei luni în urmă în Chișinău într-un accident, dar poliția ascunde acest fapt. Recean este la curent cu acest caz, toate probele care sunt pe acest caz se află la Procuratura Chișinău se încearcă a fi falsificate de către ei. Recean și Cavcaliuc i-au pus o sarcină în schimbul falsificării acestor probe: să meargă la sud să se lămurească cu Usatîi, să găsească minimum două trei oficii, niște arme cartușe două trei grenade, inclusiv bani falși pe care i-ar fi folosit activiștii lui Usatîi că urgent au nevoie de o confirmare, având în vedere că acum câteva zile în urmă a avut loc Consiliul Suprem de Securitate l-a care s-a discutat clar că Usatîi trebuie să fie scos din alegeri, iar unica variantă este să îl facem extremist, terorist și că se pregătește să organizeze un eventual 7 aprilie.” – susține Renato Usatîi

Politicianul spune că oamenii lui Cavcaliuc au încercat să spargă și garajul lui personal din sectorul Sculeni al capitalei.

”Chiar și garajul meu din sectorul Sculeni s-a încercat să fie descuiat pentru că am găsit urme în broasca ușii, dar nu au putut să intre în interior, iar în două oficii din sudul țării au intrat. Am găsit urme, doar am făcut semne și ne-am dat seama. Am vrut să iau și jurnaliștii cu mine să filmeze cum aveau să aducă aceste arme, că să fie flimați acești angajați ai poliției cum aduc arme în oficiul unui partid politc, dar mi-au spus că este prea riscant. Dacă o să investigați cazul o să găsiți și persoana care a decedat cu trei luni în urmă și de ce acest Sergiu Gheciu se ocupă de Usatîi în loc să se ocupe cu ceea ce trebuie să se ocupe un polițist. Ne vom adresa la procuratură.” – a precizat Usatîi

Un șir de alte provocări, potrivit lui Usatîi, au fost înscenate de subalternii aceluiași Cavcaliuc, din subdiviziunea de nord, condusă de Igor Susarenco. La Bălți oamenii au primit în cutiile poștale ziare ”Puterea e în adevăr-3” capsate cu bancnote de 100 de lei, în scopul discreditării imaginii lui Renato Usatîi.

În acelaşi mod, Gheorghe Cavcaliuc a organizat câteva săptămâni în urmă, vizitele poliţiştilor sectorişti la veteranii de război din raionul Drochia, care au fost duşi în eroare şi impuşi să declare şi să semneze procese-verbale precum că, Renato Usatîi le-a făcut donaţii băneşti anume în perioada electorală şi nu în altă perioadă.

Un alt caz a avut loc în urmă cu aproximativ o lună într-un sat din raionaul Edineţ. Subalternii lui Cavcaliuc au organizat înscenarea precum că un grup de minori, îmbrăcaţi în tricourile lui Renato Usatîi, împărţeau oamenilor din sat pachete cu produse alimentare. Important este faptul că, această înscenare a fost filmată special pentru pornirea unei cauze penale pe faptul coruperii alegătorilor.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img