Armă și muniții, depistate la vama Sculeni într-un Volkswagen

Poliţiştii de frontierei în comun cu colaboratorii vamali au prevenit un caz de trecere ilegală peste frontiera de stat a unui pistol și muniții. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 25 noiembrie, în punctul de trecere Sculeni.

Șoferul, un cetăţean moldovean, care se afla la volanul unui „Volkswagen Passat „, cu numere de înmatriculare străine, venea din Bulgaria. Acesta a declarat că transportă doar lucruri personale, iar alte bunuri care necesită a fi declarate nu deţine.

În cadrul verificărilor, însă, a fost găsit un pistol de model ZORAKI 914 și 100 cartușe de cauciuc, care erau tăinuite în geaca aflată pe bancheta din față a automobilului şi nu au fost declarate. Mai mult, conducătorul auto nu deținea nici un act de confirmare a provenienţei şi cui îi aparţine arma și munițiile.

arma

arma2

La moment cazul este investigat de către Secţia Fraude a Biroului Vamal Ungheni pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. Totodată, arma urmează a fi supusă expertizelor de specialitate, în vederea stabilirii exacte a categoriei și destinației. Pe cazul dat a fost întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie, fapta fiind calificată conform art. 287 al.10 CC al RM, iar mijlocul de transport, arma și munițiile depistate au fost reținute până la soluţionarea cazului.

You may also like

Comments are closed.

By