ALERTĂ! O firmă privată urma să prepare MEZELURI din peste 6 tone de CARNE EXPIRATĂ (VIDEO)

carne

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au descins verificări de specialitate la o întreprindere privată din capitală, specializată în prepararea şi comercializarea mezelurilor şi produselor din carne. Percheziţiile autorizate au fost desfăşurate nemijlocit la secţia de producere în or. Cricova, precum şi la oficiul central situat pe bd. Ştefan cel Mare din capitală.

La cererile poliţiştilor, administraţia firmei n-a putut prezenta toate actele de origine şi provenienţă a produselor din carne. La fel, s-a constatat că, carnea era transportată fraudulos din regiunea transnistreană sau era procurată de la persoane fizice în lipsa certificatelor veterinar-sanitare, fiind păstrată în condiţii insalubre.

Poliţiştii au depistat în depozitul firmei peste 6 tone de carne, a căror termen de valabilitate expirase în luna august a anului trecut. Din respectiva cantitate de carne urmau să fie preparate mezeluri şi diverse produse pentru consum uman.

Totodată, au fost elucidate grave încălcări şi în contabilitatea firmei. Administraţia n-a argumentat nereflectarea în evidenţă contabilă a mijloacelor băneşti în sumă de 1 000 000 lei. În context, au fost ridicate mai multe documente contabile, înscrieri de ciorne, precum şi purtători de informaţii pentru investigaţii suplimentare.

Actualmente, cazul este investigat sub aspect penal, fiind acumulate probe în contextul evaziunii fiscale. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 de lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

You may also like

Comments are closed.

By