Acuză guvernarea că a tăiat din nou subvențiile pentru fermieri

pprm5

Partidul Popular din Republica Moldova se arată profund indignat de recenta decizie a Guvernului de a amîna acordarea de subvenţii fermierilor, invocînd drept motiv lipsa de mijloace financiare din buget. Modificând Regulamentul privind modul de repartizare a mijloacelor din fondul de subvenţionare executivul lasă fără finanțarecompensații autorizate spre plată în valoare de circa 250 milioane de lei. Guvernul actual a promis că agricultorii vor primi mult mai mult decît în anii precedenți, dar în realitate nu au primit nici compensațiile minimale asumate de Guvern.

Partidul Popular solicită din nou Guvernului să-şi asume angajamentul în faţa Parlamentului în vederea modificării Legii Bugetului, ceea ce ar permite redistribuirea de mijloace pentru acordarea suportului integral agricultorilor care au avut de suferit ca urmare a embargoului şi, în acelaşi timp, achitarea tuturor dosarelor depuse. Amintim din nou că pentru acoperirea acestor necesităţi ar fi fost nevoie de mijloace suplimentare în sumă de circa 400 milioane lei.

Prin decizia de a transfera această sarcină pe seama bugetului anului 2015, actuala guvernare nu face decît să se eschiveze de la obligaţiunile pe care le are, punînd respectiva povară finaciară pe umerii altui executiv.

Această stare de lucruri este rezultatul gestionării iresponsabile a sectorului agrar, motiv pentru care alegătorii cu siguranță trebuie să îi taxeze la alegeri așa cum merită.
sursa: PPRM

You may also like

Comments are closed.

By