Voronin s-a întâlnit cu reprezentantul PNUD

voronin

Preşedintele Partidului Comunilştilor, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu reprezentantul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD) Nicola Harrington-Buhay.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-politică din Moldova în preajma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie. Ei s-au referit, în special, la participarea la acest proces a locuitorilor din mediul rural dar şi la influienţa alegerilor pentru oamenii din satele ţării.
În acest context, preşedintele PCRM a anunţat că, programul electoral al formaţiunii pe care o reprezintă a fost elaborat anume pornind de la necesităţile reale ale oamenilor din toate regiunile Moldovei. Vladimir Voronin a mai spus că, PCRM are soluţii concrete pentru mediul rural – redeschiderea şcolilor şi instituţiilor medicale închise de actuala guvernare. Potrivit liderului PCRM, un sat fără şcoală şi fără punct medical este un sat sortit dispariţiei.

De asemenea, Voronin a mai menţionat că PCRM propune un program bine chibzuit în ceea ce ţine de protecţia socială a cetăţenilor care presupune majorarea şi indemnizarea pensiilor, majorarea salariilor pentru tinerii specialişi, în special, crearea de condiţii pentru cei care se întorc după studii la muncă în sate, indemnizaţii majorate pentru naşterea şi îngrijirea copiilor.

Vladimir Voronin a mai specificat că experienţa acumulată de PCRM la guvernare şi în opoziţie, permite comuniştilor să propună soluţii eficiente şi realizabile pentru îmbunătăţirea situaţiei economice din RM.

La rîndul său, Nicola Harrington-Buhay, a declarat că Moldova mai are de rezolvat încă multe probleme pentru a atinge un nivel de trai decent. Ea a specificat că, în Moldova nu se ţine cont de ceea ce indică unele date statistice or, dacă acestea ar sta la baza elaborării unor programe de dezvoltare sectorială, situaţia ar avansa mai rapid. Reprezentantul PNUD în Moldova a mai menţionat că este necesar de a crea birouri regionale ale Parlamentului, astfel, deputaţii ar putea fi mai aproape de oameni şi problemele acestora. Oaspetele a mai spus că ONU va sprijini şi în continuare proiectele care au menirea să contribuie la dezvoltarea regională din Moldova.

Părţile au mai specificat că, lupta cu corupţia, constituie o şansă pentru ţara noastră de a avansa atît economic, cît şi social.

You may also like

Comments are closed.

By