VIDEO // SPECTACOL în mașina poliției de patrulare. Vezi ce L-A APUCAT pe un șofer turc, prins BEAT la volan

turc

Doi polițiști de patrulare au avut parte de un spectacol pe gratis în noaptea de 26 octombrie, în timpul operațiunii „Nopți Albe”. Colaboratorii poliției au stopat pentru verificări un automobil de model “Renault Megane”, la volanul căruia se afla un cetățean de origine turcă în vărstă de 50 de ani.

În timpul documentării acestuia, polițiștii de patrulare au constatat că șoferul este băut. Acesta, însă, a refuzat să se supună cerințelor legale ale polițiștilor, pentru a-i fi confirmată starea de ebrietate.

În timpul deplasării cu mașina poliției spre Dispensarul Narcologic Republican, conducătorul Renault-ului, din motive necunoscute, se lovea cu pumnii peste față, provocîndu-și leziuni corporale vizibile. Acest lucru a fost surprins de camerele de luat vederi din interiorul automobilului de serviciu al Inspectoratului Național de Patrulare.

În incinta instituției medicale, șoferul a refuzat să fie examinat. S-a manifestat agresiv, a înjurat angajații poliției și pe cei ai Dispensarului, continuând să-și provoace leziuni corporale.

În acest caz, a fost deschisă o cauză penală, în baza art.2641 al.3 Codul Penal al RM „Refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical”și riscă să rămână fără permisul de conducere pe un termen de la 3 la 5 ani, dar și să primească o amendă de până la 13 000 de lei .

Potrivit INP, în timpul operațiunii „Nopți Albe”, pe parcursul weekend-ului trecut, în toată țara, au fost documentați 48 de șoferi aflați în stare de ebrietate, 5 conducători auto au refuzat să fie supuși verificărilor de rigoare.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By