Vezi cine SUSȚINE DIN EXTERIOR PD-ul

small_frispa

Socialiștii democrați din Parlamentul European, care reprezintă una din cele mai numeroase fracțiuni, sprijină echipa Partidului Democrat din Moldova în alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Mesajul a fost transmis de către vicepreședintele fracțiunii Knut Fleckenstein în cadrul unei întâlniri cu studenții facultății Relații Internaționale și Științe Politice din cadrul Universității de Stat a Moldovei, la care europarlamentarul a participat alături de vicepreședintele PDM, președintele Parlamentului, Igor Corman.

”Am venit la Chișinău, alături de alți reprezentanți ai Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor și Democraţilor ca să susțin echipa Partidului Democrat pentru că există două elemente comune care ne unesc: stabilitatea și responsabilitatea socială. Este corect ca țara să se dezvolte în direcția Uniunii Europene și este foarte important să vorbim despre acest lucru”, a spus Knut Fleckenstein, care a menționat și necesitatea promovării unei politici cu orientare socială.

”În perioada de transformare oamenii în etate sunt acei care duc povara greutăților. În acest proces de reforme este necesar să diminuăm din povara oamenilor în vârstă. Aceste lucruri pot fi realizate cu pași mici, dar concreți, care se fac simțiți în timp”, a explicat europarlamentarul.

”Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, semnat în iunie la Bruxelles, a marcat prima parte a traseului nostru european. Este cadrul de cooperare nou, care deschide oportunități largi pentru modernizarea țării, să creștem bunăstarea familiilor. Moldova este acum la jumătatea drumului european. Ne bucurăm de această susținere din parte prietenilor buni din Europa, care vin să ne sprijine din interior pentru ca visul european al Moldovei să devină într-o bună zi realitate”, a subliniat la rândul său democratul Igor Corman.

Răspunzând la întrebarea unui student privind măsurile de dezvoltare a țării, Igor Corman a subliniat că Partidul Democrat și-a asumat angajamentul de a crește Moldova prin atragerea investițiilor în economie, crearea locurilor de muncă și îmbunătățirea calității vieții a fiecărei familii. ”Partenerii europeni ne vor oferi sprijinul necesar, dar nu vor veni ei să ne facă schimbările aici în țară. Noi singuri trebuie să dezvoltăm țara, să creștem economia, să oferim o șansă cetățenilor să-și lege vitorul de Moldova și să le creăm condiții celor plecați peste hotare să revină acasă. Avem măsuri concrete pentru problemele reale din țară”, a adăugat vicepreședintele PDM.

În cadrul vizitei la Universitate, Igor Corman și Knut Fleckenstein au participat la o acțiune ecologică simbolică – de plantare a copacilor. ”Am vrut prin acest eveniment să dăm un semnal legat de susținere reciprocă. Social-democrația în Europa de azi este foarte interesată de problemele ecologice și caută să promoveze inițiative legislative care să ocrotească mediul. Eu îi încurajez pe toți moldovenii să planteze măcar o dată în viața lor un arbore, ca să avem aer mai curat în toate localitățile republicii noastre”, a spus Igor Corman.

Serviciul de presă al PDM

You may also like

Comments are closed.

By