Vezi câte abateri de la legislație au înregistrat polițiștii în 24 de ore

politia

Începînd cu ziua de ieri, 13 octombrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare a demarat săptămâna siguranței rutiere cu genericul ”Stop accidente rutiere – Viața are prioritate!”.

Astfel, în toată țara, de către inspectorii de patrulare au fost monitorizate toate traseele cu risc sporit de accidente rutiere, fiind utilizate aparatele de măsurare a vitezei.

Așadar, în decurs de 24 de ore, agenții de patrulare au documentat 669 de abateri de la legislația în vigoare. Reamintim, că pe parcursul ultimelor 2 săptămâni au fost documentate 26 237 contravenții din domeniul circulației rutiere, inclusiv 7 034 cazuri de depășire a vitezei stabilite.

Polițiștii au venit cu un șir de recomandări către conducătorii auto nedisciplinați, mesajul de bază fiind importanța conștientizării faptului de a ajunge la destinație în siguranță, fără a depăși limita de viteză legală.

Totodată, inspectorii de patrulare au vizualizat împreună cu șoferii care au încălcat regimul de viteză imagini de la locul comiterii accidentelor rutiere. Prin astfel de acțiuni INP își propune să sensibilizeze şi să informeze participanţii la trafic cu privire la riscurile care survin în urma nerespectării legislaţiei rutiere și, totodată, să reducă la minim numărul accidentelor de circulaţie.

În context, Poliția recomandă șoferilor să adapteze permanent viteza de deplasare la particularitățile de drum și de trafic; să nu se angajeze în depășiri neregulamentare și să acorde un plus de atenție conducerii prin intersecțiile nedirijate, vitezei cu care rulează, pentru a putea manevra și opri în siguranță automobilul, dacă situația o va impune.

You may also like

Comments are closed.

By