Usatîi: Judecătorii din Moldova trebuie să aibă salarii de 5 mii de euro!

usatii

…Iar polițiștii trebuie să primească minimum 15 mii de lei. Doar cu astfel de salarii, în opinia politicianului, poate fi eradicată corupția în structurile de forță și de stat.

”În Moldova sunt peste 400 de judecători, dintre care 90 trebuie băgați la pușcărie. Restul trebuie să primească salarii de 5 mii de euro, deși știu că mulți nu vor fi de acord cu mine. Judecătorii trebuie să aibă astfel de salarii pentru ca să putem cere de la ei să-și facă cinstit meseria, iar în cazul în care cineva va încălca legea să fie condamnat la 20 de ani de închisoare. La fel și în cazul polițiștilor – cei care vor munci onest trebuie să primească un salariu de cel puțin 15 mii de lei. Salarii decente trebuie să primească și funcționarii de stat și atunci vom uita ce e mita. Astăzi în țară trebuie să fie introdusă dictatura legii. Voi arăta că în comparație cu mine Lavrentii Pavlovici Beria a fost doar un profesor de muzică. Nu am de gând să dau indicații, dar cel care cere mită și încalcă legea trebuie să fie pedepsit, a declarat Usatîi în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV7.

Potrivit lui Renato Usatîi, ordinea în țară poate fi restabilită doar prin reforma structurilor de forță.

”Am spus clar că mesajul nostru în campania electorală este ”Moldova-fără corupție”. Astăzi avem corupție în grădinițe, școli, universități, peste tot. Dacă nu vom eradica flagelul corupției și nu vom face ”excizia” lui Filat și Plahotniuc din statul Republica Moldova nu vom putea schimba situația în țară. Mulți politicieni declară că se vor răfui cu nu știu cine, că nu știu pe cine vor închide, când de fapt nici nu știu a sădi cartofi. Eu am lista activelor furate de la stat,care nu fost publicate până acum, așa că voi face asta repede” – a declarat Usatîi.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By