Un sătean din Pârâta va sta TOT RESTUL VIEȚII după gratii

Varnita RMN Bender 11

Cetăţeanul Republicii Moldova, care a tras dintr-o armă de foc în doi grăniceri transnistreni a fost condamnat la detenţiune pe viaţă.

Pe 5 septembrie 2011, un locuitor al satului Pârâta, a traversat ilegal frontiera de stat în regiunea transnistreană. Fiind depistat de grăniceri în regiunea s. Dubovo, acesta a tras câteva focuri dintr-un pistol tip „Tokarev” în direcţia lor. În rezultat, unul dintre grăniceri a decedat pe loc, iar altul a fost grav rănit.

După săvârşirea crimei, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost anunţat în căutare, iar în decembrie 2011 a fost reţinut în sudul republicii de autorităţile moldoveneşti.

Procurorii menţionează că, în anul 2013, inculpatul, a mai fost condamnat pentru comiterea unui omor săvârşit în capitală la 25 de ani de detenţie, însă verdictul a fost pronunţat în lipsa acestuia, pe motiv că se eschiva de la organele de drept.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Dubăsari, inculpatul a fost condamnat la detenţiune pe viaţă pentru comiterea omorului intenţionat, tentativei de omor, trecerea ilegală a frontierei de stat şi purtarea ilegală a armei de foc.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By