Un fost polițist riscă 7 ani de închisoare pentru MITĂ. A cerut 300 de euro. AFLĂ pentru ce

mita

Un fost ofiţer de investigaţii al Inspectoratului de Poliţie sect. Rîşcani este acuzat de comiterea actelor de corupţie. Acesta urmează să compară în fața instanței de judecată.

În martie curent, administratorul unei firme s-a adresat cu o plângere Inspectoratului de Poliţie sect. Rîşcani, prin care a solicitat restituirea mijlocului de transport transmis unei persoane prin locaţiune. Potrivit administratorului, beneficiarul nu a respectat condiţiile contractuale şi nu i-a restituit bunul, astfel firma rămânând fără automobil. Poliţistul responsabil de investigarea acestui caz a depistat şi ridicat automobilul petiţionarului, transportându-l la parcarea Inspectoratului. Pentru restituirea maşinii însă, ofiţerul de investigaţii a estorcat de la administrator 300 de euro.

Acest fapt a fost declarat Procuraturii Anticorupţie, care a demarat o cauză penală, în ziua următoare, poliţistul fiind prins în flagrant, imediat după primirea banilor estorcaţi.

Dacă va fi recunoscut vinovat de comiterea coruperii pasive, fostul ofiţer riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a activa în organele MAI pe un termen de până la 10 ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By