11 C
Chișinău
Friday, April 23, 2021

TEORIE-ȘOC! Iată care sunt FACTORII care au generat mutaţii şi apariția virusului EBOLA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

4.555 este ultimul bilanţ, emis joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, al victimelor făcute de virusul Ebola. Un virus care, din 1976, când a apărut în Sudan și în Zair, a generat 24 de epidemii, dar nici una la fel de gravă precum cea de acum. O maladie teribilă, care debutează parşiv, ca o răceală şi se dezvoltă în febră hemoragică.

De unde vine Ebola? De ce nu i s-a dat de cap până acum, iar medicii şi oamenii de ştiinţă au în continuare greutăţi în a o diagnostica şi a-i căuta, apoi, un antidot? Analistul militar Sebastian Sârbu, director ştiinţific şi vicepreşedinte al Academiei Naţionale de Securitate şi Organizarea Apărării, membru al Grupului de Cercetări Interdisciplinare din cadrul Academiei Române, are o ipoteză şocantă: Ebola este rezultatul acţiunii distructive a omului, mai exact, a folosirii armelor chimice şi biologice. Este un virus puternic, care suferă continuu mutaţii şi astfel împiedică găsirea unui tratament viabil.

Seamănă cu gripa aviară şi cu cea porcină

Trei lucruri ar duce, în viziunea lui Sebastian Sârbu, la apariţia de noi viruşi. Primul: folosirea armelor chimice şi biologice, care generează mutaţii atât din punct de vedere al mediului, prin poluarea radioactivă, cât şi genetic.

Al doilea: experimentele făcute în laboratoare militare de către serviciile secrete sau de grupări teroriste.

Al treilea: războaiele, în timpul cărora se răspândesc necontrolat fluide şi boli, mai ales în zonele de luptă, de unde trupurile celor ucişi sunt ridicate cu întârziere…

Efectul tuturor acestor aspecte poate fi exprimat, simplu, printr-un singur cuvânt: biohazard.

Ebola nu este, conform analistului militar, singurul virus generat de acţiunea distructivă a omului.

“Amintiţi-vă de virusul gripei aviare, din Asia de Sud-Est, apărut la sfârşitul anului 2006, un virus nou şi mortal. Cu numai două luni înainte, în octombrie 2006, Coreea de Nord a efectuat un experiment nuclear subteran fără precedent”, ne-a declarat Sebastian Sârbu, făcând legătura dintre H1N1 şi experimentele militare.

“Apoi, accidentul nuclear din Japonia, de la Fukushima, generat de tsunamiul devastator ce a urmat cutremurului din 2011, a afectat ecosistemul terestru şi maritim. Nu este exclus ca virusul gripei porcine, foarte asemănător cu cel al gripei aviare, să fi apărut ca urmare a acestei poluări nucleare”, a continuat analistul.

Între viruşii menţionaţi anterior, cel al gripei aviare şi cel al gripei porcine, şi Ebola există asemănări izbitoare. Toate au aceleaşi simptome – oboseală, ameţeli, cefalee, inflamaţii, afecţiuni ale rinichilor, plămânilor şi organelor genitale, hemoragii interne şi externe -, toate sunt rare, mortale şi de neclasificat prin metodele medicinii clasice.

Ebola – care, etimologic, înseamnă moarte – a apărut în anul 1976, în Africa. În iunie s-au înregistrat primele cazuri în sudul Sudanului, apoi, în august, s-a răspândit în Zair (numele statului Congo până în 1997). În total, au fost 39 de victime.

Un medic care este şi profesor a relatat la vremea respectivă că războaiele civile din regiune ar fi putut fi cauza, deoarece această boală nu a putut fi clasificată ca un virus specific, delimitat ştiinţific, el confundându-se cu malaria şi febra tifoidă. În plus, s-a constatat că rata de îmbolnăvire este mai ridicată în zonele contaminate de cadavre în putrefacţie.

Foarte aproape de o pandemie

În 1976, Ebola a fost încadrată în zona viruşilor atipici, nespecifici, iar în 2010 a fost trecută în familia filoviruşilor (viruşi care produc febră hemoragică – n.r.). În prezent, continuă să fie aproape imposibil de diagnosticat, după cum recunosc specialiştii şi autorităţile.

Anul acesta, imediat după ce a izbucnit o nouă epidemie de Ebola în Africa, oficiali ai SUA au întărit ipoteza că virusul e “generat” de acţiunea omului, arătând cu degetul către Siria, ţară în care războiul civil a făcut multe victime şi în care folosirea armelor chimice e la ordinea zilei, şi către grupul terorist Statul Islamic, bănuit că ar avea în dotare arme chimice şi biologice.

Numărul morţilor cauzate de Ebola a depăşit 4.500, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat săptămâna aceasta că dacă epidemia nu e stopată în maximum 60 de zile, situaţia va scăpa de sub control; epidemia ar putea deveni pandemie, iar numărul victimelor ar putea ajunge la 10.000 pe săptămână.

Deocamdată, virusul “a călătorit” din Africa (unde a afectat Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria şi Senegal) în Statele Unite ale Americii şi în două ţări din Europa, Germania şi Spania. Săptămâna viitoare ar putea ajunge însă, conform calculelor făcute de specialişti, în Marea Britanie şi în Franţa.

Trebuie să ne aşteptăm la noi viruşi

Analistul militar Sebastian Sârbu susţine că trebuie să ne aşteptăm la apariţia de noi viruşi mortali, pe fondul schimbărilor climaterice, înmulţirii experimentelor nucleare şi proliferării armelor şi tehnologiilor de distrugere în masă. Odată viruşii apăruţi, răspândirea lor se va produce cu rapiditate, din cauza crizei economice şi alimentare şi a scăderii calităţii vieţii.

Dezinfectarea se face cu înălbitori

Singura metodă prin care se poate împiedica răspândirea Ebola e bazată pe înălbitori. Orice dezinfectant pulverizat pe o suprafaţă neporoasă distruge virusul.

În viitor, s-ar putea transmite pe calea aerului

Ebola este un virus ARN, ceea ce înseamnă că de fiecare dată când o persoană este infectată, îşi dezvoltă noi capacităţi, iar când se multiplică, virusul produce una sau două mutaţii. Cu alte cuvinte, se modifică. Din acest motiv, experţii cred că, în viitor, am putea asista la scenariul de groază în care Ebola se va transmite pe calea aerului. Deocamdată, se transmite prin fluide – sânge, urină, salivă.

sursa:libertatea.ro

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img