SURPRIZĂ pentru angajații unui ATELIER de la Botanica. S-au trezit cu polițiștii în prag (VIDEO)

atelier

Un atelier clandestin de croitorie şi confecţionare a hainelor pentru copii a fost depistat în sectorul Botanica, de către ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Râşcani al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

În cadrul verificărilor, poliţiştii au constatat că personalul angajat, activa în lipsa contractelor de muncă şi a carnetelor medicale obligatorii. În secţia de producere a fost depistată materie primă fără acte de provenienţă sau origine, utilizată la confecţionarea lenjeriilor de pat şi haine pentru copii, acestea fiind distribuite în magazinele şi pieţele din Chişinău. Administratorul atelierului n-a putut confirma sau prezenta actele necesare ce i-ar permite desfăşurarea unui asemenea gen de activitate. Astfel, nu erau achitate impozite la bugetul de stat. Conform primelor informaţii acumulate, materia primă era transportată ilegal din regiunea transnistreană. Ulterior poliţiştii au ridicat marfă pregătită pentru vânzări în valoare de peste 200 000 lei.

La moment, sunt acumulate probe concludente în vederea iniţierii proceselor penale sub aspectul practicării ilegale a activităţii de întreprinzător şi evaziunii fiscale a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor. Legislaţia în vigoare prevede amenzi în mărime de la 40 000 la 60 000 lei sau închisoare pe un termen de până la 3 ani.

Investigaţiile speciale au fost demarate în cadrul acţiunilor de relevare a cazurilor de trafic ilicit de mărfuri pe teritoriul capitalei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By