SCANDALOS // FILAT RISCĂ 3 DOSARE PENALE(DOC – Legitimația lui Usatîi)

LEGIT 1

Vlad Filat riscă să-i fie intentate 3 dosare penale, cel puțin asta reiese din declarațiile liderului PATRIA, Renato Usatîi.
În Cadrul unei conferințe de presă, politicianul a anunțat că va merge la Procuratura Generală unde va depune mai multe  plângeri împotriva liderului PLDM. Potrivit lui Usatîi, plângerile vor fi însoțite și de probe și declarații ale martorilor.

Primul dosar va avea ca bază cazul Cotul Morii, atunci când Usatîi i-a transmis în prezența mai multor martori 400 de mii de lei lui Vlad Filat. Banii erau preconizați pentru construcția a patru case de locuit pentru sinistrații din zona afectată de inundații. Până l-a urmă, acestea așa și nu au fost construite, iar potrivit politicianului, banii au fost însușiți de către Vlad Filat, pe atunci Prim-Ministru al Republicii Moldova.

În cel de-al doilea dosar, Filat va trebui să explice cum i-a eliberat lui Usatîi legitimația de consilier al prim-ministrului, dar și taloane speciale semnate de către miniștrii Catan și Roibu. Copii fotografice ale acestor documente care au fost prezentate în cadrul conferinței de presă de astăzi.

 

Scan.pdf by Gabriel Călin

Scan (1).pdf by Gabriel Călin

Cel de-al treilea dosar penal care i-ar putea fi intentat lui Vlad Filat va fi bazat pe întrebarea unde a dispărut salariul de 200 de mii de lei a lui Renato Usatîi în calitate de consilier al primului ministru. Liderul Patria consideră că acest salariu ar fi fost însușit ilegal de către Vlad Filat, căruia “îi sticlesc ochii ca la coțofană după tot ce nu este al lui”.

Totodată Usatîi a declarat că va cere despăgubiri de 10 milioane de lei de la Vlad Filat pentru faptul că l-ar fi numit KGB-ist și criminal, iar banii pe care îi va câștiga vor fi donați Veteranilor de război.
Moldova24.info.

You may also like

Comments are closed.

By