Șapte persoane, REȚINUTE. Ascundeau hașiș în coletele aduse din Spania (VIDEO)

hasis

Cazul a fost documentat de către angajații Direcţiei antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, în conlucrare cu Procuratura municipiului Chișinău, în urma cărora 7 persoane au fost reținute.

Conform informației deținute de poliție, persoanele sunt membrii ai unei rețele internaționale specializată în trafic ilicit de droguri. Aceștia, prin intermediul complicilor, camuflau în colete substanțe narcotice și le transportau din Spania în Republica Moldova.

Astfel, în baza unei informații operative, forțele de ordine au oprit un automobil de model „Fiat Doblo”. În cadrul perchiziției efectuate, în interiorul unui cazan, au fost depistate 60 de brichete de haşiş.

Pe teritoriul țării, substanţele narcotice erau depozitate de către suspecți în încăperi special amenajate, ulterior fiind comercializate la un preţ de 150 de lei per gram.

Pe piaţa neagră preţul substanţelor narcotice ridicate se estimează la un preţ de 900 mii de lei.

În acest caz a fost intentată o cauză penală în baza art. 217/4 al. 4 Cod Penal al RM. Conform legislației, persoanele culpabile de ”Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”, riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By