Protest împotriva prezenței lui Vlad Filat pe lista PLDM

captura

Asociația Obștească “Contra Corupției” (AOCC) a organizat un flash-mob în fața Comisiei Electorale Centrale. Scopul acțiunii a fost sesizarea Comisiei Electorale Centrale, față de prezența pe listele electorale a persoanelor, numele cărora figurează în dosare penale, intentate pe motiv de corupție.

Membrii AOCC susțin parcursul european al Republicii Moldova. Flash mob-ul a avut drept scop atenționarea societății, că pe liste pot apărea persoane, numele cărora figurează în scheme de corupție.

În același context, ținem să menționăm, că pe numele lui Iurie Ciocan, președintele CEC, a fost emisă o sesizare, prin care AOCC  își exprimă dezacordul cu Hotărârea Partidului Liberal Democrat de a-l include pe dl. V.Filat în lista candidaților din partea formațiunii politice în cauză. După cum cunoaște întreaga societate, prin Hotărârea nr.28 din 05 martie 2013, Parlamentul și-a exprimat votul de neîncredere (moțiune de cenzură) pentru Guvernul Republicii Moldova, condus de către Prim-ministru V.Filat. Neîncrederea fața de Guvern și personal de dl V. Filat a fost exprimată, în principal, în baza suspiciunilor de corupție și a altor fapte conexe.

Membrii AOCC, susțin vectorul european al țării noastre, însă persoanele corupte, care deja prejudiciază statul nostru cu acțiunile sale, nu sunt în concordanță cu aspirațiile țării noastre, de a deveni un stat european cu drepturi depline.

sursa: deschide.md

You may also like

Comments are closed.

By