6.1 C
Chișinău
Thursday, October 28, 2021

Ponta și Leancă la Cahul! Primele DECLARAȚII

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
Premierul Iurie Leancă și omologul său, Victor Ponta au fost întâmpinați cu pâine și sare la Cahul, acolo unde are loc semnarea Memorandumuuil de finanţare a construcţiei noului sediu al Teatrului Republican Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.
”Acum trei luni am fost aici la o premieră de teatru și am fost impresionat de profesionalismul actorilor. Am știut să apreciez atunci dăruirea cu care jucau actorii, m-a derutat atunci sediul, am vrut să punem la dispoziție un sediu modern. Apoi am mers la București și i-am povestit dlui Ponta că ne lipsește un astfel de teatru, ca orașul să devină o urbă modernă. Iată peste trei luni suntem aici și am pus prima piatră de temelie. Vreau să mulțumesc Guvernului României. Va fi o zi cu mai multe cadouri din partea colegilor de la București. Actorii au acum și transport pentru a prezenta spectacole în alte localități. Sper că orașul va deveni unul european. Am fost cu dl Ponta la Aeroport și sperăm să-l transformăm în unul regional. Sper că peste doi ani vom veni aici cu dl Ponta să vă felicităm cu o nouă lansare”, a spus Iurie Leancă.
La rândul său, Victor Ponta a mulțumit locuitorilor din Cahul pentru primire, menționând că România va acorda și în continuare suportul necesar pentru ca RM să se ridice la standardele europene.


”Cred că sunt multe lucruri pe care le putem face împreună fie că e vorba de proiecte economice, în domeniul energiei… Toate le putem face împreună dacă avem inima deschisă.
Aș vrea să fiu aici când clădirea va fi finalizată și să mă invitați la prima piesa. Până atunci poate îl desemnați pe Iurie Leancă să vină în noiembrie la  București, atunci când vom finaliza renovarea clădirii Teatrului Național din București. Cahulul este un oraș în care avem și un Consulat şi am fost foarte bucuros când preşedintele CE a anunţat că cetăţenii R. Moldova vor putea merge în Europa fără viză. Asta înseamnă că sunteţi trataţi ca prieteni.Vom face tot ce putem pentru a sprijini cetățenii RM, pentru a avea o viață ca în Europa”, a declarat Victor Ponta.

Oficialii urmează să viziteze grădiniţa din satul Porumbeşti, raionul Cantemir, a cărei construcție a fost finanțată prin programul de asistență al guvernului de la București pentru modernizarea infrastructurii de educație din Republica Moldova.
“Vizita va continua la Chișinău, unde vor fi donate Guvernului Republicii Moldova, conform angajamentelor anunțate, 100 de microbuze școlare, 35 Dacia Duster și 3 autocare, în cadrul procesului de susținere de către România a consolidării capacității instituționale, modernizării administrației și instituțiilor de la Chișinău, inclusiv a celor din educație și cultură, componentă a procesului de pregătire a aderării la UE”, se precizează într-un comunicat de presă al guvernului de la Bucureşti. Evenimentul va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
Pe agenda discuțiilor dintre Ponta și Leancă figurează noi proiecte de cooperare și asistență, implementarea Acordului de Asociere UE-Republica Moldova, inclusiv componenta de comerț liber, și sprijinul concret pe care România îl poate acorda acestui proces.

leanca ponta5

leanca ponta3

leanca ponta2

leanca ponta cahul

IMG_9699

leanca ponta 6

foto: gov.md

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img