PE OCOLITE // Doi moldoveni, prinși de ofițerii vamali. Ce ASCUNDEAU șoferii

DSC_9293

Un autoturism de model „Audi-100″ cu numere de înmatriculare din or. Tiraspol a fost oprit de ofițerii vamali, în apropierea localităţii Gura Bîcului. La volanul mașinii se afla un cetățean moldovean care se deplasa din direcţia localităţii Varniţa spre or. Chişinău.

În urma verificărilor, colaboratorii vamali au depistat marfă de larg consum ( îmbrăcăminte pentru copii – peste 200 articole) care urma să fie vândută în capitală, fără acte de provenienţă şi origine.

Ulterior, pe același traseu Varniţa – Chişinău, a fost stopat un alt mijloc de transport de model „Volkswagen Transporter”, cu numere de înmatriculare de mun. Chișinău. În cadrul controlului vamal, în salonul automobilului au fost depistate cantități comerciale de carne, mai exact peste 600 kg de jambon de porc și 500 kg de ficat de găină, transportate în condiții antisanitare.

Șoferul a explicat că a procurat carnea din regiunea transnistreană și a introdus-o prin ocolirea posturilor vamale interne de control.

DSC_9236

IMG_2321

În ambele cazuri au fost întocmite procese verbale în baza art. 287, al.10, Cod Contravențional al RM, iar mărfurile au fost reținute pentru efectuarea tuturor procedurilor legale.

Mai mult, conducătorii auto s-au ales cu amenzi în valoare de 3 mii lei.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By