12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Oleg Cernei s-a lansat, OFICIAL, în campania electorală, LA MANSARDĂ. IATĂ cum explică

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

captură video

Candidatul independent, Oleg Cernei a decis să se lanseze în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie fără mare pompă. Cernei a ales blocul de locuit din sectorul Botanica a cărui mansardă a fost făcută scrum în urma unui incendiu produs acum jumătate de an.

”Dat fiind faptul că întreaga mea carieră politico-administrativă în cadrul Primăriei mun. Chișinău a fost legată de problemele comunităților locale, permanent am fost alături de cetățenii nevoiași, am ales să lansez această campanie electorală la această mansardă care pentru noi este o rușine a nesimțirii, iresponsabilității, fiindcă pe parcursul a 7 luni, iată starea în care se află acești locuitori. Sau partidele politice s-au aventurat în campanii de lansare în hoteluri luxoase, săli spațioase, iar oamenii aceștia au rămas cu durerea. Pentru mine acest bloc locativ este un simbol. Sigla mea în campania electorală este casa cu familia și sloganul este ”Aproape de oameni, de nevoile lor””, a explicat Cernei.

Oleg Cernei declară că a decis să participe la alegeri fiind nemulțumit de activitatea actualilor parlamentari care, potrivit lui, nu fac nimic altceva decât să cheltuie banii publici.

”Îmi propun să promovez transparența în cheltuirea banului public, voi promova extinderea competențelor administrative la nivel  local și fixarea unor impozite suplimentare la bugetul local.  Voi susține inițiativa de modificare a Constituției de alegere a șefului statului prin votul direct al cetățenilor. Consider o discriminare stabilirea actualului prag electoral de 2% pentru candidații independenți, acesta trebuie coborât la 1%, voi insista ca statutul profesorului și medicului să fie ridicat la statutul de funcționar public. Am un angajament față de mun. Chișinău  privind ajustarea legislației în vigoare”, a adăugat Cernei.

Candidatul independent vrea să nu mai existe localitățile din suburbiile capitalei, acestea să fie incluse în componența sectoarelor din municipiul Chișinău. De asemenea își propune descentralizarea serviciilor orașului,  modificarea legislației privind construcțiile neautorizate, comerțul stradal, ocuparea abuzivă a zonelor verzi, acordarea compensațiilor la serviciile comunale.

Amintim că până acum, pentru reconstrucția mansardei de la Botanica au fost alocați 5 mln de lei. Oamenii, însă, se plâng că lucrările decurg anevois și cer urgentarea acestora.

 

moldova24.info

 

 

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img