OLEG BREGA a depus actele la CEC

Brega Oleg

Activistul Oleg Brega a depus acum câteva minute actele la Comisia Electorală Centrală (CEC). În calitate de siglă, în buletinul de vot, acesta și-a ales o persoană pe bicicletă, cu o portavoce în mână, iar jos – inscripția CURAJ, comunică Politik.md.

Pe lângă pachetul de acte personale, activistul a mai depus și cele 2361 de semnături ale susținătorilor, ștampilate în aproape 40 de localități, dar și declarația de avere.

„Sunt recunoscător celor 10 persoane împuternicite care m-au ajutat, neremunerat, să fac o muncă titanică, nejustificată logic și din punct de vedere al normelor democrației, dar impusă de legile moldovenești în vigoare. (…) La mai multe primării am întâlnit bariere birocratice, dar până la urmă doar semnăturile din Vadul lui Vodă au rămas neautentificate, pentru că primarul nu era la muncă”, susține Oleg Brega.

Mai mult decât atât, activistul spune că va rămâne și în continuare fidel ideii de a deveni „candidatul sărac, pe bicicletă”, așa cum afirmase anterior.

„Nu voi deschide un cont electoral și cel mai probabil nu voi acredita nici observatori, pentru că marea fraudă se face până în ziua alegerilor”, este convins Oleg Brega. Semnăturile urmează a fi verificate de CEC în termen de 5 zile și abia după aceasta candidatura va fi validată.

Amintim, că Oleg Brega a anunțat despre intenția de a se lansa în politică la mijlocul lunii iunie curent. Ulterior, în repetate rânduri acesta și-a motivat deciza prin faptul că, în caz contrar, nu ar fi avut pe cine vota.
sursa: Politik.md

You may also like

Comments are closed.

By