NU UITA să-ți potrivești ceasul! Trecem la ORA DE IARNĂ

ora de iarna

În această noapte, trecem la ora de iarnă. Această schimbare are loc în ultima duminică a lunii octombrie, respectiv în noaptea dintre 25 și 26 octombrie. Trecerea la ora de iarnă va avea loc la ora 4:00, care devine ora 3:00. Așadar, 26 octombrie va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore.

În acest an va fi dată cu o oră înapoi și săgeata de trei metri a ceasului de pe Turnul Spasski din Kremlinul din Moscova. Această procedură va avea loc după o pauză de trei ani, după anularea orei de iarnă în anul 2011. Procedura mutării săgeții nu va putea fi văzută, deoarece în timpul lucrărilor va stinsă iluminația și ea va fi reaprinsă când ceasul va arăta noua oră.

Ora de iarnă este ora „standard” a planetei. Ora de vară a fost introdusă pentru a se economisi energie electrică în iluminatul public şi pentru a-i ajuta pe agricultori să beneficieze cât mai mult de lumina naturală.

Pentru a trece mai ușor peste această schimbare, specialiștii recomandă să schimbi ora la ceas de sâmbătă seara, când te culci. Nu profita de faptul că poți dormi o oră mai mult în noaptea de sâmbătă spre duminică. În loc să prelungești somnul de duminică, trezeșste-te la aceeași oră la care ai fi făcut-o într-o duminică normală.

Și încă. Încearcă să profiți cât mai mult de lumina de afară. Nu te închide în casă odată cu venirea frigului, fă plimbări la orele cu lumină puternică, pentru a-i asigura necesarul de energie organismului.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By