Maia Sandu, Iurie Leancă și Victor Ponta SURPRINȘI într-un microbuz (FOTO)

leanca ponta sandu

Cei trei oficiali au fost surprinși în unul din microbuzele, donate de Guvernul României, ce urmează a fi repartizate în școlile din țară.

Ceremonia de donare a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în prezenţa Prim-miniştrilor Republicii Moldova şi României, Iurie Leancă şi Victor Ponta. În total, au fost donate 100 de microbuze pentru şcoli, trei autobuze pentru teatre şi 35 de automobile pentru instituţiile publice din R.Moldova.

Cele 100 de microbuze sunt destinate pentru gimnaziile şi liceele din toate raioanele, în sprijinul modernizării sistemului educaţiei şi vor asigura transportarea sigură şi comodă a elevilor la şcolile în care studiază. Din numărul total de microbuze, trei au fost oferite şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului. Instituţiile beneficiare au fost selectate de Ministerul Educaţiei, în baza unor solicitări înaintate de Direcţiile raionale de învăţământ, tineret şi sport.

Trei autobuze, ce fac parte din lotul donat, au fost oferite colectivelor Teatrului de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, Teatrului Naţional „Eugene Ionesco” şi Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”.

Alte 35 de vehicule de model „Dacia Duster” vor fi puse la dispoziţia instituţiilor publice – pentru ca serviciile pe care le oferă să fie mai operative şi mai calitative.

„În ultimele 15 luni am reuşit să consolidăm relaţiile dintre Republica Moldova şi România. Am fost sprijiniţi să găsim soluţii moderne pentru probleme din diverse domenii: educaţie, cultură, medicină etc. Sunt elemente concrete de susţinere fără precedent”, a spus premierul Iurie Leancă în semn de mulțumire.

La rândul său, Premierul Victor Ponta a menţionat că se află la Chişinău pentru a şasea oară şi de fiecare dată vine cu inima deschisă. „Trebuie să fim împreună şi la bine, şi la greu”, a spus Victor Ponta. Oficialul de la Bucureşti a declarat că ţara sa va sprijini în continuare Republica Moldova, astfel încât aceasta să acceadă la Uniunea Europeană.

Amintim că pe 27 august 2014, Guvernul României a donat 15 automobile pentru instituţiile din sfera socială a Republicii Moldova. Valoare totală a donaţiei de atunci şi a celei de astăzi depăşeşte patru milioane de euro.

microbuze ponta

leanca ponta transport8

leanca ponta transport6

leanca ponta transport4

leanca ponta transport

leanca ponta sandu

leanca ponta microbuze2

leanca ponta microbuze

leanca ponta centru3

leanca ponta centru

leanca ponta arc

leanca ponta 68

foto: gov.md

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By