13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Leancă a fost la Hram

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

foto: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă a sărbătorit, ieri, hramul alături de locuitorii din comuna Ciorescu, de sărbătoarea „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – ocrotitoarea Moldovei. Evident, Leancă a gustat din bucatele pregătite de gospodinele din Ciorescu și a stat de vorbă cu oamenii adunați în centrul satului.

leanca 4

leanca

„Hramul este dovada faptului că ne păstrăm și ne cinstim tradițiile multiseculare, la baza cărora se află credința creștină și relațiile interumane. Astfel, de-a lungul veacurilor, Hramul a devenit parte a patrimoniului nostru cultural”, le-a spus Premierul oamenilor veniți la sărbătoare.

În cadrul evenimentului, Iurie Leancă a anunțat și despre faptul că unul dintre cele 100 de microbuze școlare donate de Guvernul României a fost adus pentru copiii din satele Goian și Făurești, care vin zilnic la liceul „N. Bălcescu” din Ciorescu.

Executivul de la București a donat la 10 octombrie microbuzele pentru gimnaziile şi liceele din toate raioanele, în sprijinul modernizării sistemului educaţiei şi vor asigura transportarea sigură şi comodă a elevilor la şcolile în care studiază.

Comuna Ciorescu a împlinit 103 ani de la înființare și numără peste cinci mii de locuitori.

leanca2

moldova24.info

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img