INCREDIBIL! Vezi câte mașini, conturi bancare, terenuri și clădiri NU A DECLARAT primarul din Cimișeni

primar-Cimiseni

Primarul din satul Cimişeni, raionul Criuleni, Ghenadie Rabei este așteptat în sala de judecată. Acesta este învinuit de procurori pentru fals în declaraţii (3521 Cod penal).

Cauza penală pe numele funcționarului a fost pornită în baza sesizării parvenite la finele lunii mai curent de la Comisia Naţională de Integritate (CNI) privind neconcordanţele şi omisiunile din declaraţiile de averi şi venituri ale lui Ghenadie Rabei, care deţine funcţie publică de conducere. Din actul de constatare al CNI, rezultă că ar fi fost stabilite discrepanţe dintre starea de fapt şi datele din declaraţiile depuse de către acesta pentru anul 2012.

Contrar statutului funcţiei deţinute şi obligaţiilor stabilite prin legislaţia în vigoare, primarul de Cimișeni nu ar fi declarat:
1782 bunuri imobile (terenuri şi clădiri) deţinute împreună cu soţia sa;
– 10 unităţi de transport, deţinute împreună cu soţia sa;
– 6 conturi bancare;
– venitul obţinut împreună cu soţia sa în sumă totală de 64 530 lei moldoveneşti;
– venitul obţinut sub formă de transfer în sumă de 79 970 euro, etc.

Cauza penală de învinuire a primarului a fost expediată spre examinare în Judecătoria Criuleni. Dacă va fi găsit vinovat, funcționarul riscă amendă în mărime de pînă la 600 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 1 an cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Informaţia completă despre averile şi veniturile nedeclarate de către învinuit poate fi aflată pe site-ul CNI.

Acesta este al doilea dosar de acest gen, expediat de procurori în instanţa de judecată, după ce în luna mai curent, Procuratura Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a directorului Direcţiei generale analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor a Ministerului Afacerilor Interne.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By