IGP a pornit o ANCHETĂ INTERNĂ în cazul dezvăluirilor făcute de bloggerul Veaceslav Balacci

politie_patrula_igp_gov_md

Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat și a demarat o investigație internă în legătură cu dezvăluirile scandaloase, făcute de bloggerul și activistul civic, Veaceslav Balacci. Acesta susținea că PLDM impune angajații din Ministerul de Interne să completeze și să semneze formulare prin care se obligă să voteze pentru PLDM.

IGP infirmă toate acuzațiile aduse și susține că angajații instituției își fac demn meseria și că nu se implică în jocuri electorale.

”În urma cercetărilor preliminare s-a constatat că polițiștii din raionul menționat nu cunosc un astfel de document. Documentul prezentat public nu purta nici un antet și nici o semnătură. De asemenea, nici în adresa IGP și nici în adresa Serviciului Protecției Interne și Anticorupție al MAI nu au fost adresări referitor la acest caz.

Ancheta internă a IGP va continua pentru a elucida toate detaliile acestui caz.

Conform legii polițiștii nu au dreptul să se implice în activități politice sau să fie membri de partid. În ultimii ani polițiștii au asigurat ordinea publică și buna desfășurare a multiple evenimente publice și manifestări într-un mod profesionist și corect. Mii de polițiști au lucrat zi și noapte, în zile de odihnă și în timpul sărbătorilor naționale pentru a asigura securitatea participanților la manifestări publice, inclusiv cele organizate de partide și actori politici implicați în cursa electorală.

Inspectoratul General al Poliției repetă chemarea la respect pentru lucrul poliției și solicită neimplicarea instituției polițienești în jocuri electorale”, se menționează în comunicatul IGP.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By