Ghena, ÎNTORS de la Aeroport! Avea în bagaje două obiecte SUSPECTE

aeroport

Polițiștii de frontieră au descoperit 2 cartușe, ascunse în bagajul de cală al unui cetățean moldovean. Ghenadie, în vârstă de 38 de ani,s-a prezentat în dimineața zilei de astăzi, la Aeroport în vederea efectuării formalităților specifice de ieșire din țară, cu intenția de a se deplasa în Federația Rusă.

La controlul de securitate, în bagajul bărbatului au fost vizualizate obiecte suspecte, fapt pentru care au fost demarate verificări adiționale. În acest fel, inspectorii controlului de frontieră au depistat în bagaj 2 cartușe de vânătoare, calibru 16 mm și 12 mm. Muniția a fost ridicată şi transmisă spre expertiză, pentru stabilirea ulterioară a stării tehnice şi de funcţionare a acesteia.

Polițiștii de frontieră au decis să întrerupă călătoria moldoveanului, urmând ca acesta să fie atras la răspundere conform legislației naționale.

De la începutul anului curent până în prezent, angajații Poliției de Frontieră au contracarat 17 cazuri de deținere a muniţiei în bagajele persoanelor care intenţionau să traverseze frontiera de stat și ridicat 130 de cartușe nedeclarate.

NOTĂ: Pentru evitarea potenţialelor incidente, însoțite de consecințele sancțiunilor prevăzute de Codul Penal și Contravențional al RM, Poliția de Frontieră reiterează necesitatea ca toți cei care au sau nu au drept de deținere și port a armelor, și care intenționează să traverseze frontiera de stat, să conștientizeze necesitatea respectării legislației în vigoare a Republicii Moldova. În context, recomandăm ca înainte de călătorie să verificați cu atenție bagajele personale în vederea depistării prezenței lucrurilor interzise.

You may also like

Comments are closed.

By