Filat MINTE din nou! Sloganul „Moldova fără Voronin! Moldova fără comuniști” a fost creat de Alexandru Tănase

pldm1

Un coleg de-al nostru nu se poate ogoi. Îmbrăcându-și roba neagră de justițiar universal rostește verdicte fără drept de apel. De vreo două săptămâni patinează obsesiv pe aceeași temă: pe cineva „dintre colegi„ – a zis că nu dă nume, nu voi da nici eu) i-a „cuprins o isterie inexplicabilă…”. Iată citatul.

Isteria inexplicabilă care i-a cuprins pe unii dintre colegii noștri în ultima vreme, sinceră sau jucată, nu poate fi trecută sub tăcere. Indiferent de motive, îndemnul stupefiant de a ne face un harachiri colectiv, boicotând alegerile sau anulându-ne voturile, este doar în interesul celora care se opun apropierii de România, de Europa, care ne trag în Uniunea Eurasiatică. Rogozin aplaudă și-și freacă mâinile de bucurie că tocmai cei care protestau mai zgomotos împotriva vizitelor sale la Chișinău lucrează acum în interesul Rusiei. Nu vom da nume, să sperăm că a fost o cădere întâmplătoare, că jurnaliștii la care mă refer își vor retrage îndemnul sau nu îl vor mai repeta.

Fiindcă e vorba de persoane inteligente, despre care nu poți spune că nu-și dau seama ce fac, vrând-nevrând te duce gândul la vreo criză de nervi, la ura scăpată de sub control sau la vreun angajament obscur, rămas din perioada sovietică”.

Observați cu ce lexic se operează: isterie, îndemn stupefiant, harachiri colectiv, „criză de nervi”, „ură scăpată de sub control” și – cum fără aceasta! „ „angajament obscur, rămas din perioada sovietică”… Și ca un tătuc bun și de oameni iubitor autorul (procurorul), mărinimos, speră că „jurnaliștii la care mă refer își vor retrage îndemnul sau nu îl vor mai repeta”.

Așadar, și în această campanie electorală ne vom confrunta cu aceeași mizerie politico-mediatică – liderii politici utilizează ziariștii împotriva ziariștilor incomozi lor. Mai departe nu comentez, dar promit solemn că dacă asemenea acuzații-ofense-insinuări-calomnii vor mai continua, scot sabia din teacă și fac recurs la istoria recentă, pornind de la epoca de aur a lui Lucinschi.

Nu ameninț, ci rog.

P.S. Duminică, dl președinte PLDM Vladimir Filat a declarat în cadrul lansării partidului în campania electorală că atunci când el a propus sloganul „Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști, unii îl credeau pe el un „romantic”. Păi, iată cum a fost treaba. Acest slogan a fost gândit (cu participarea mea) de Alexandru Tănase, actualul președinte al Curții Constituționale. Când i l-a propus domnului președinte („romantic„) al PLDM, acesta, inițial, s-a speriat și s-a opus.

Din câte îmi amintesc unii dintre acei care azi fac parte din echipa mediatică a lui Vladimir Filat, atunci nu prea erau cu Filat.

Opriți-vă.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By