După alegeri, Filat va primi factură de 10 mii de dolari pentru un metru cub de apă. Să plătească!

Renat

Liderul partidului politic „Patria” consideră că legea, care îi obligă pe consumatori să achite din propriul buzunar pierderile de apă, trebuie anulată urgent.

Renato Usatîi consideră că legea care îi obligă pe consumatorii de apă să achite din bani proprii cheltuielile întreprinderii „Apă-Canal” pentru pierderile de apă, este o lege care aduce prejudicii considerabile consumatorilor de apă. Sistemul de alimentare cu apă a municipiului Chişinău trebuie renovat pentru ca oamenii simpli să fie nevoiţi să plătească pentru că reţeaua este defectă.

„Săptămâna trecută s-au început problemele cu legea achitării facturilor pentru apă în municipiul Chişinău, care a fost adoptată în Parlament, putem spune cu viteza luminii. De ce oamenii trebuie să plătească pentru incapabilitatea autorităţilor” – s-a arătat indignat liderul partidului „Patria” – Consumatorii au instalat contoare din banii proprii, iar acum din cauza lipsei unui contract între „Apă-Canal” şi consumatorii finali, pentru că contractele sunt pe numele asociaţiilor de locatari, oamenii plătesc pentru cantitatea de apă consumată, dar şi pentru scurgerile de apă pe străzile Chişinăului” – susţine Renato Usatîi.

Liderul partidului politic „Patria” a adus drept exemplu întreprindrea „Red Union Fenosa”, care a încheiat contract cu fiecare consumator în parte şi datorită acestei înţelegeri, oamenii achită doar cantitatea de energie electrică consumată, indicată de contor. Usatîi se arată indignat de faptul că întreprinderea „Apă-Canal” nu pune în aplicare aceeaşi practică şi dă asigurări că va pune capăt acestor fărădelefi după alegeri.

„Mă adresez către toţi locuitorii municipiului Chişinău cu toată responsabilitatea că vom anula această lege, iar acele facturi care conţin şi pierderile de apă vor fi achitate de întreprinderea „Apă-Canal”. Toţi îşi amintesc cum Urecheanu a săpat tot oraşul şi a renovat sistemul de canalizare cu 49 de milioane de dolari. Oamenii glumeau că el caută comori sau carnetul de membru de partid. Ş ice avem astăzi?! Trebuie să punem capăt acestor fărădelegi! După alegeri, Filat va primi facturi de 10 mii de dolari pentru un metru cub de apă. Să plătească! – a conchis Renato Usatîi.

You may also like

Comments are closed.

By