Două cazinouri din capitală au fost ÎNCHISE (VIDEO)

cazinou

Angajaţii poliției din mun. Chişinău au sistat activitatea a două cazinouri de jocuri electronice din sectoarele Buiucani şi Râşcani ai capitalei, aplicând sigilii pe uşile de acces.

Conform informaţiilor obţinute, pe parcursul investigaţiilor întreprinse, poliţiştii au constatat că mijloacele financiare însuşite de la clienţi nu erau înregistrate prin aparatul de casă şi control. Astfel, administraţia cazinourilor încasa sume impunătoare de bani fără a achita impozite la bugetul de stat. Totodată, factorii de decizie n-au prezentat poliţiştilor actele de origine şi provenienţă a aparatelor de jocuri electronice, licenţele de activitate, precum şi autorizaţiile de funcţionare. În context, au fost ridicate 17 aparate de jocuri electronice şi transmise spre păstrare în depozitele speciale ale poliţiei.

Actualmente, sunt acumulate probe concludente în vederea iniţierii unui proces penal sub aspectul prevederilor art. 244 “Evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor” Cod penal al RM. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 60 000 la 100 000 de lei sau închisoare pe un termen de până la 6 ani.

E de menţionat, pe parcursul anului curent poliţia capitalei a documentat 38 cazinouri de jocuri electronice ce activau fără licenţă sau autorizaţii de funcţionare, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale sau penale.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By