6 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

(DOCUMENT) Bomba lui Saharneanu a explodat! Vocea Basarabiei în scandalul Caravita-Filat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img
colaj: Realitatea.md
Cijov Igor, acţionarul “Canal X” SRL, compania care a preluat oficial licenţa radioului “Vocea Basarabiei”, este administratorul ,,Caravita Co” SRL, firmă care aparţine nepotului lui Vlad Filat, Vladimir Rusu.

Această informaţie apare, oficial, pe site-ul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură, dar şi pe extrasul de la Camera Înregistrării de Stat.

Realitatea.md aminteşte că acţionarul “Vocea Basarabiei”, deputatul PLR Valeriu Saharneanu, a susţinut azi o conferinţă de presă în care l-a acuzat pe liderul PLDM, Vlad Filat, că a preluat, prin atac raider, postul de radio “Vocea Basarabiei”. Potrivit acestuia, tranzancţia a fost posibilă cu ajutorul directorului “Vocea Basarabiei”, Veaceslav Ţîbuleac.

“Conform deciziei CCA din 14 februarie 2014, licenţa radioului “Vocea Basarabiei” aparţine “Canal X” SRL, din Briceni, acţionar unic fiind Cijov Igor”, a declarat Valeriu Saharneanu.

Realitatea.md aminteşte că firma “Caravita Co” SRL a beneficiat de fonduri de subvenții din partea statului de peste 4,5 milioane lei. În 2013 suma subvențiilor a fost de peste 1 milion 300 de mii de lei, iar în 2014 le-a fost autorizată suma de peste 4 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare sumă oferită vreodată de AIPA.

După difuzarea acestei informaţii, şeful-interimar al Direcţiei Investigaţii Generale, Alexandru Nichita, a semnat o dispoziţie care prevede iniţierea unui control privind respectarea legislaţiei la utilizarea fondurilor de subvenţionare a producătorilor agricoli.

Totodată, Președintele Comisiei parlamentare economie buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, a prezentat câteva cheme prin care s-ar fi furat milioane de la Banca de Economii, iar banii ar fi plecat, sub formă de credite false, către mai multe companii, printre care şi “Caravita”.
- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img