Din nou orgoliul lui Filat! Hadîrcă spune NUMELE celui care nu l-a vrut pe Leancă în fruntea unui bloc electoral

hadirca

Președintele PLR, Ion Hadârcă face dezvăluiri despre negocierile care s-au purtat în vederea creării unui bloc electoral în fruntea căruia să fie actualul premier și prim-vicepreședinte PLDM, Iurie Leancă.

Liberal-reformatorul a declarat, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA, că această idee încă mai este fezabilă.

„Noi am pornit de la premisa că la ora actuală de numele lui Iurie Leancă sunt legați acești importanți pași de integrare europeană, dar și autoritatea și ratingul pe care îl are în societate. Am pornit promovând ideea unui sigur bloc electoral cu Leancă în frunte, nu însă o listă comună. Considerăm că ar fi fost cea mai eficientă ecuație electorală”, a precizat invitatul.

Totodată, Hadârcă spune că el nu a participat la aceste discuții, dar persoane din PLR abilitate pentru astfel de negocieri. „S-a discutat cu dl Leancă despre asta. Eu personal nu am discutat. Noi am început acest dialog cu dl Filat și nu puteam discuta cu altineva. Chiar dlui Filat i s-a spus această variantă. Dumnealui a zis că nu vede utilitatea și eficiența unui bloc electoral acum când lucrurile nu mai pot fi schimbate și a agreat doar ideea de listă. Participarea pe lista PLDM nu a întrunit susținerea partidului”, a dezvăluit sursa.

În același timp liderul PLR, a vorbit despre lista electorală pe care a propus-o Leancă la Consiliul Național Politic al PLDM și care în mare parte a fost acceptată. „Eu regret că nu s-a întâmplat lucrul acesta care ar fi adus o mobilizare și mai mare a electoratului și un pic ar fi atenuat niște rezerve. Dl Leancă știu că a propus o listă a dumnealui și am înțeles că ea în mare parte s-a realizat în formula în care a fost dată publicității, cu anumite nuanțe”, a mai spus politicianul.

Hadârcă mai crede că ideea formării unui bloc electoral cu Leancă în frunte este fezabilă și are în societate popularitate. Sursa a oferit, cu mare greu, numele celor care au participat la aceste discuții.

„Dl Streleț nu are de unde să cunoască pentru că nu a participat la discuții. A fost un grup foarte restrâns de persoane, liderii partidelor. Au participat dl Filat, în discuții neoficiale și dl Leancă. De la PLR au fost și Ana Guțu, Tatiana Potâng la un moment dat, apoi Oleg Bodrug în alt moment. Între timp ne-am înregistrat la CEC pentru că nu putem aștepta”, a menționat deputatul PLR.

sursa: unimedia.info

You may also like

Comments are closed.

By