DEZVĂLUIRI // INCREDIBIL! Renato Usatîi sponsorizat din România? Războiul gastarbeiterului cu autoritățile. RETROSPECTIVĂ

renato

Încă o schema deconspirată de oamenii lui Renato Usatîi. În cadrul emisiunii Politica cu Natalia Morari de la postul de televiziune Tv7, politicianul a declarat că persoane apropiate din cadrul MAI i-au povestit modalitatea prin care autoritățile urmau să compromită participarea partidului Patria la alegeri.

Potrivit lui Usatîi, schema este foarte simplă și constă în demonstrarea faptului că partidul ar fi finanțat din exteriorul țării. Și nu de oriunde, ci chiar din România.

Colaboratorii poliției urmau să trimită un om în Iași de unde acesta urma să transfere pe conturile Patriei 5 sau 7 mii de Euro. Ulterior urma să fim acuzați de faptul că partidul este sponsorizat dintr-o țară străină și pe acest motiv să nu fim admiși la alegeri.


Dacă un partid este finanțat din exterior în timpul campaniei electorale, acest lucru e suficient pentru ca CEC să retragă formațiunea din cursa electorală.

Amintim pe această cale că din momentul apariției pe scena politică din Republica Moldova asupra lui Renato Usatîi au fost exercitate numeroase presiuni, i-au fost organizate tot felul de provocări, iar autoritățile au încercat în fel și chip să-i zădărnicească infiltrarea în viața politică.
Mai jos vedeți o scurtă retrospectivă:
off
– Cu un an în urmă, la 9 octombrie 2013, Renato Usatîi a organizat un offline cu bloggerii, în cadrul căruia a făcut mai multe dezvăluiri. Întâlnirea a fost monitorizată prin mijloace speciale de către organele de forță. Informațiile parvenite din partea surselor lui Usatîi l-au făcut pe acesta să plece subit din țară, pentru că se punea la cale arestarea acestuia.

– La 13 octombrie a aceluiași an urma să aibă loc o emisiune live la postul de televiziune TVC 21, acesta a fost însă anulată de conducerea companiei de televiziune, pe atunci loială lui Vlad Filat, fiind invocate motive tehnice. Usatîi a decis însă că va face dezvăluirile în cadrul unei transmisiuni LIVE din Moscova la care a invitat jurnaliștii și s-a oferit să le achite cu această ocazie deplasarea spre Moscova. Zeci de mii de oameni au aflat lucruri despre care nu știau nimic, mai ales despre nivelul real al corupției din Republica Moldova dar și despre modul în care Vlad Filat și Vlad Plahotniuc au preluat puterea în stat numai pentru a-și satisface propriile nevoi.

-În toamna aceluiași an, mai multe organizații non-guvernamentale prezintă interes față de Renato Usatîi și îl invită la tot felul de întâlniri, în cadrul cărora Usatîi le povestește cine este și care este scopul lui real.

renato1

– La începutul anului 2014 Usatîi anunță că a decis să participe în viața politică a țării pentru că nu mai face față cererilor de ajutor din partea populației, iar asta înseamnă că pentru ai ajuta pe toți trebuie să schimbe sistemul, statul.

 

poza renato

– În toată această perioadă Usatîi nu-și întrerupe activitatea de caritate și anunță că o va face pe parcursul întregii vieți, penru că asta a devenit stilul lui de viață din ultimii 9 ani de zile. În schimb autoritățile decid să-l oprească cu orice preț și deleghează departamentul Misiuni speciale pentru a-l monitoriza și a-i organiza provocări. Serviciul de securitate al politicianului surprinde de mai multe ori cum serviciile speciale îl filează.

123

– După lansarea sa în politică, Usatîi reușește în scurt timp să adune o echipă de entuziaști în jurul său care vor să aducă schimbarea în țară și să-l urmeze în lupta pentru redarea încrederii cetățenilor în propriu stat. Poliția lui Filat nu doarme. Colaboratorii MAI lansează noi și noi provocări, iar la un moment dat au confiscat ilegal și o parte din tirajul ziarului editat de Usatîi.

tvc 21 RENATO

– Din moment ce echipa lui Usatîi creștea, iar influența acestuia devenea tot mai simțită, presiunile poliției creșteau. Prin inetrmediul unor persoane infiltrate în staff-ul lui Usatâi, aceștia urmau să-i toarne droguri în mâncare, iar ulterior să-l declare narcoman pe liderul noii mișcări.

 

– Usatîi depune documentele de înregistrare a formațiunii Partidul Nostru la ministerul Justiției. Ministerul justiției anunță însă că congresul de redenumire a partidului este unul ilegal.

– Pentru că e blocat practic la toate televiziunile din Moldova, Usatâi organizează concerte grandioase în cadrul cărora are ocazia să discute direct cu oamenii. Tactica lui Usatîi începe să dea roade, iar rattingul acestuia crește ca pe drojdii.

– Urmează mai multe procese de judecată pe care formațiunea lui Usatîi le pierde în justiția controlată de Fiat și Plahotniuc.

– În această perioadă autoritățile îi deschid lui Usatâi nu mai puțin de 3 dosare penale (Contrabandă de valută, amennțarea lui Anatol Durbală, Filarea Comisarului de Bălți etc. ), mai mult ca atât continuă să-i organizeze provocări, inclusiv cu mascații de la Fulger în cluburile din capitală.

– Usatâi încearcă să mai înregistre un partid – PaRUs și organizează un congres transparent în aer liber.

Ministerul Justiției tergiversează însă înregistrarea acestuia. Mai mult ca atât inventează tot felul de motive, unul dintre ele fiind falsificarea semnăturilor delegaților a Congres. Miza este neadmiterea lui Usatâi în campania electorală.

– Totuși în ultimul moment Usatîi anunță că va merge în campania electorală pe listele formațiunii Patria, înregistrată în ultimul moment la Ministerul Justiției de către o terță persoană. Partidul a fost înscris oficial în cursa electorală abia ieri.
usatii CEC
Potrivit unuor sondaje care încă nu au fost date pubicității, la moment rating-ul Patriei este de 13 % cu trend pozitiv.

You may also like

Comments are closed.

By