DEZVĂLUIREA lui Renato Usatîi după înregistrarea formațiunii PATRIA la CEC (FOTO/VIDEO)

usatii CEC

Formațiunea politică a fost înscrisă oficial în calitate de concurent electoral și va figura în buletinul de vot pe poziția a 16-a.

În cadrul ședinței Comisiei Electorale Centrale, raportorul Vasile Gafton a precizat că setul de documente, depus de partidul Patria pe data de 6 octombrie, a fost verificat minuțios și corespunde întru totul prevederilor legislației electorale. Astfel, au fost înregistrați cei 103 candidați pe care i-a propus formațiunea Patria la funcția de deputat, precum și simbolul electoral al acesteia, care reprezintă un pătrat de culoare albă în care este scris, cu litere majuscule, de culoare neagră, în două rânduri, RENATO USATÎI. Membrii CEC au votat unanim pentru participarea partidului politic Patria la alegerile din 30 noiembrie 2014.

DSC_0827 (Copy)

”Mi-a plăcut mult faptul că a fost votat unanim, necătând la faptul că membrii CEC sunt delegați ai diferitor formațiuni politice, era imposibil să fie altfel, deoarece actele sunt în regulă. Suntem foarte bucuroși că simbolul electoral al partidului politic Patria va fi Renato Usatîi, un simbol bun și clar pentru toată lumea din Republica Moldova. Suntem siguri că vom obține minimum 15, maximum 25 de mandate. A rămas ultima și unica problemă, să supraviețuim juridic până pe 30 noiembrie. Asta înseamnă că, după informația pe care o dețin, se pregătesc mai multe provocări la adresa noastră. Una dintre ele presupune că trebuie să meargă cineva în orașul Iași, să ne transfere niște bani în cont, 5 sau 7 mii de euro, că să spună că suntem finanțați de peste hotare și după cum înțelegeți CEC-ul nu are posibilitate și nu are dreptul de a lua vreo decizie și orice încălcare ar fi, ei sunt nevoiți să trimită dosarul în judecată și știți foarte bine că instanțele de judecată din Republica Moldova sunt controlate de unele persoane. Înțelegem că unica problemă poate să fie asta”, a declarat Renato Usatîi după ședința CEC.

DSC_0838 (Copy)

Potrivit politicianului, fracțiunea formațiunii politice în Parlament se va numi ”Partidul Nostru” deoarece denumirea a fost aleasă de cetățenii din toată țara.

”Noi vom învinge, iar pentru cineva se încep zilele negre pentru cineva care până acum au fost zile verzi, vă garantez! Dacă până pe data de 30 noiembrie partidul politic Patria va fi supus unor provocări, atunci ne vom întâlni în Piața Marii Adunări Naționale în Guvern, în Parlament, mă refer la mass-media, am mai spus că vor ieși pentru prima dată nu mai puțin de 20 mii de persoane, a doua zi poate să fie 50, a treia – 100 de mii, pentru că am făcut tot posibilul să fie totul corect. Am încercat prin mai multe căi să ajungem în campania electorală, să respectăm legea, să nu facem nicio încălcare, ați văzut toate tentativele care le-am avut și cu Partidul Nostru și cu ”PaRUs”, a mai adăugat Usatîi.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By