Democrații se pregătesc de guvernare

lupu

Partidul Democrat din Moldova şi-a prezentat astăzi Platforma electorală pentru alegerile din 30 noiembrie 2014, realizată în baza consultărilor cu cetăţenii. Evenmentul a avut loc în cadrul unui simpozion la care au participat parteneri europeni – reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor Europeni – precum şi experți și analiști politici din Moldova. Potrivit PDM, planul partidului pentru creşterea Moldovei, alcătuit din 12 capitole, conţine şi propuneri primite de către democraţi de la oamenii din ţară.

”Viziunea noastră se bazează pe stimularea economiei, asigurarea locurilor de muncă bine plătite, creșterea veniturilor la buget pentru a asigura ocrotirea familiilor”, a declarat președintele PDM, Marian Lupu.

Marian Lupu a subliniat că PDM este partidul dezvoltării Moldovei, iar niciun partid din Republica Moldova nu și-a propus un program atât de ambițios din punct de vedere economic.

”Ne pregătim de guvernare. Iată de ce venim cu o Platformă electorală serioasă, realizată de către experții noștri, care pornește de la ceea ce am realizat și urmărește îndeplinirea obiectivului nostru pentru țară: Creșterea  Moldovei”, a anunțat Lupu.

Un capitol care face diferența și demonstrează că PDM cunoaște problemele reale ale cetățenilor este cel dedicat reîntregirii familiilor. ”Vrem să susținem întregirea familiilor Moldovei prin locuri de muncă mai bine plătite și condiții de trai mai bune în fiecare localitate. Le oferim moldovenilor șanse aici, acasă. Pentru aceasta, creăm condiții mai bune în spitalele din Moldova şi clădim o educație care să le poată garanta tinerilor noştri un viitor mai bun”, a spus președintele Organizației de Femei a PDM, ministrul degrevat al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga.

Președintele Parlamentului, vicepreședintele PDM, Igor Corman, a vorbit, la rândul său,  despre angajamentul PDM a continua ferm cursul de integrare europeană a Moldovei.  ”Ne luăm angajamentul să ducem Republica Moldova în Uniunea Europeană, acest parcurs fiind și un drum spre prosperitate și bunăstare pentru toți moldovenii. Uniunea Europeană reprezintă un model pentru creșterea nivelului de trai. Uniunea Europeană este un model de funcționare a statului de drept și a libertăților individuale, iar fondurile europene înseamnă locuri de muncă bine plătite, bani pentru agricultori, drumuri modernizate, spitale dotate cu aparatură modernă, școli și grădinițe renovate”, a punctat democratul Igor Corman.

Platforma electorală a PDM conține măsuri menite să garanteze creșterea de la an la an a economiei naționale. Potrivit documentului, viziunea PDM se concentrează în jurul ocrotirii familiilor, prin garantarea creșterii condițiilor de trai pentru cetățeni din satele și orașele țării.

Amintim că în ultimele săptămâni, democraţii au discutat cu oamenii din localităţile Moldovei despre măsurile propuse de specialiştii PDM, s-au consultat cu cetăţenii şi au primit propunerile acestora pentru a definitiva Platforma Electorală a partidului.

 

You may also like

Comments are closed.

By