Declarație de suflet // Ce le-au promis democrații locuitorilor din Fălești

corman

Democrații s-au întâlnit, ieri, cu profesorii din Fălești unde au discutat despre situația copiilor care rămân lipsiți de atenția părinților, în grija buneilor sau mătușilor.

“PDM face o promisiune de suflet moldovenilor plecați la lucru în străinătate: că le va oferi facilități pentru ca ei să revină acasă, dacă vor dori, la familiile lor”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Corman, care a discutat astăzi cu colectivul didactic de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din orașul Fălești. Democratul a dat și un exemplu concret în susținerea afirmației sale: măsura pe care PDM a inițiat-o și a promovat-o în Parlament, prin care moldovenii care doresc să-și aducă în țară bunurie agonisite în străinătate sunt scutiți de taxele vamale.

Cu un mesaj similar a venit și ministrul degrevat al Transporturilor, Vasile Botnari, care a avut astăzi o discuție cu studenții școlii profesional-tehnice din Criuleni.”PDM vrea ca tinerii din Moldova să-și găsească locuri de muncă aici, în țară, nu peste hotare. De aceea venim cu facilități fiscale pentru mediul de afaceri, astfel încât să se creeze locuri de muncă în Moldova. Timp de 3 ani de zile firmele vor fi scutite de plata contribuțiilor sociale pentru fiecare tânăr absolvent de școli profesionale sau de studii superioare pe care-l angajează”, a anunțat democratul.

Iar ministrul degrevat al Muncii, Valentina Buliga, a vizitat centrul de asistență medicală din Cărpineni, raionul Hîncești, unde a vorbit despre măsurile pentru reducerea sărăciei și creșterea bunăstării, care să îi motiveze pe conaționalii noștri să revină acasă la familii. “Moldovenii merită să aibă familii unite, nu dezbinate, iar părinții să stea alături de copiii lor”, a declarat Valentina Buliga.

În cadrul Expresului PDM, democraţii vizitează localităţile din ţară şi se consultă cu cetățenii, în vederea concretizării platformei electorale a partidului.

You may also like

Comments are closed.

By