DECLARAȚIA făcută de GORBACIOV de pe patul de spital

gorbaciov

„Îmi cunoaşteţi caracterul, sunt hotărât să lupt, să trăiesc”, a declarat optimist ultimul lider al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, internat în spital.

Fostul președinte al Uniunii Sovietice a fost spitalizat joi seara, deoarece starea sa de sănătate s-a agravat. În ultima perioadă, Gorbaciov apărea cu faţa umflată şi obosit în intervenţiile sale publice.

Potrivit The Independent, fostul lider a mai avut probleme de sănătate în luna martie, iar, o lună mai târziu, nu s-a putut duce la funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher. Purtătorul său de cuvânt a precizat că analizele sunt unele „de rutină” și a refuzat să dea alte detalii. Potrivit presei, Gorbaciov suferă de diabet.

„Starea mea de sănătate era relativ bună în ultimele şapte zile, însă astăzi s-a agravat şi am fost spitalizat. În prezent, sunt conectat la un aparat, fiind înconjurat de diverse cabluri”, a declarat Gorbaciov pentru postul rus de radio Russkaia Slujba Novostei.

Mihail Gorbaciov are acum 83 de ani, este Laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1990. De la prăbușirea Uniunii Sovietice, în decembrie 1991, Gorbaciov a condus o fundație de studii politice, sociale și economice. Este o persoană foarte respectată în Occident, însă mai puțin în Rusia. Fostul preşedinte sovietic este acuzat de cetățenii ruși pentru destrămarea fostei Uniuni Sovietice şi de haosul economic şi social care au urmat.

Potrivit unui sondaj realizat în mai în Rusia, Gorbaciov s-a plasat pe ultima poziție în topul celor mai importanți lideri ruși ai secolului XX. Pe primul loc este Leonid Brejnev, președinte în perioada 1964-1982.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By