CUM a fost pedepsit administratorul unei firme de construcții din capitală

blocuri

Administratorul unei firme în domeniul construcţiilor din capitală, a fost condamnat pentru dobândirea prin înşelăciune a aproximativ 4 milioane de lei de la şase persoane.

Procuratura mun. Chişinău a stabilit că, în perioada anilor 2008 – 2011, inculpatul a dobândit prin înşelăciune şi abuz de încredere de la 6 persoane peste două sute de mii de euro în scopul dezvoltării întreprinderii sale, specializată în lucrări de construcţii. Victimele erau asigurate că vor primi procente din sumele împrumutate.

După ce sumele împrumutate nu au fost utilizate în scopul declarat, iar afacerea escrocului nu a mai mers, acesta s-a eschivat să întoarcă banii părţilor vătămate, astfel prejudiciindu-le cu 3 717 745 lei.

Pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, inculpatul, în vârstă de 45 de ani, a fost condamnat la 8 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a activa în domeniul gestionării societăţilor comerciale pe un termen de 4 ani. Prin aceeaşi sentinţă, inculpatul a fost obligat să restituie victimelor prejudiciul material cauza prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în modul prevăzut de lege.

moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By