3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Convorbire telefonică Merkel – Poroșenko

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Cancelarul german Angela Merkel i-a telefonat președintelui ucrainean Petro Poroșenko pentru a evoca “punerea în aplicare a acordului de încetare a focului”, a anunțat purtătorul de cuvânt al cancelarului într-un comunicat, citat de AFP.

“Punerea în aplicare a acordului de încetare a focului a fost în centrul” convorbirii telefonice, potrivit purtătorului de cuvânt, Steffen Seibert.

Președintele ucrainean s-a referit în timpul discuției cu cancelarul la “atacurile persistente ale separatiștilor, în special asupra aeroportului din Donețk”.

“Poroșenko a salutat eforturile germane, ca și pe cele ale Franței, pentru a mobiliza drone în vederea verificării respectării încetării focului”, a adăugat Seibert.

“Cel mai important lucru este deplina aplicare a acordului de la Minsk”, a subliniat purtătorul de cuvânt, adăugând că “Rusia ar trebui să-și exercite influența în mod mult mai clar asupra separatiștilor pentru a contribui la o stabilizare”.

În timp ce în jur de 80 de soldați și civili ucraineni au murit în lupte într-o lună de “armistițiu” teoretic, trei civili au fost uciși și patru răniți luni la Donețk, în bombardamentul unui cartier din apropierea aeroportului, a anunțat primăria acestui bastion rebel, citată de Agerpres.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img